mons. dr. Nikola Eterović

Hrvatsku katoličku misiju Köln posjetio apostolski nuncij u Njemačkoj

7. veljače 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ivana Ćurić

Hrvatsku katoličku misiju Köln u nedjelju je posjetio mons. dr. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj, predsjedavši euharistijskim slavljem u crkvi Minoritenkirche, uz koncelebraciju župnika fra Vuka Buljana.

Köln: Ivan i Ivka Draga Višević proslavili 50 godina braka

Ivan i Ivka Draga Višević (rođ. Vidović) proslavili su u subotu u crkvi Minoritenkirche 50. obljetnicu braka. Misnim slavljem u Kölnu predsjedao je župni vikar fra Ivan Režić. Prije točno 50 godina u župi Biloj kod Livna u Bosni i Hercegovini sklopili su brak, a godinu kasnije doselili su u Njemačku. Bog im je podario […]

Na samom početku slavlja sve prisutne u ime misije pozdravila je Marjana Haubrich, nakon koje je svoju pozdravnu riječ uputio i Ingbert Mühe, predstavnik Nadbiskupije Köln. Zatim su djeca odjevena u hrvatske narodne nošnje uručila nunciju ruže, dok je VIS “Alojzije Stepinac” izveo skladbu posvećenu bl. kardinalu Stepincu, uz solistički nastup Marija Vrdoljaka.

Ivana Ćurić

Tijekom misnog slavlja pjevao je župni zbor pod ravnanjem s. Renate Rapi. Odrasle članice folklorne skupine odjevene u hrvatske narodne nošnje predmolile su molitvu vjernika i prinijele darove na oltar.

Ivana Ćurić

Uslijedilo je predstavljanje nedavno publicirane nuncijeve knjige “Tiha moć- diplomacija Svete stolice” o kojoj su govorili: dr. Claudia Stahl, autorica biografije bl. kardinala Stepinca na njemačkom jeziku i sutkinja upravnog suda u Cotbussu te dr. Ivan Bulić, profesor povijesti i generalni konzul Republike Hrvatske u Njemačkoj sa sjedištem u Düsseldorfu. Predstavljanje je moderirala Ivanka Hörster.

Kanonski pohod redovnicama u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln

S. Petra Rosenberger, generalna predstojnica kongregacije Sestara franjevki Bezgrešnog začeća sa sjedištem u Grazu, u pratnji svoje zamjenice s. Lorete Lekaj, bila je u Kölnu u kanonski pohod sestrama Bori Marki i Renati Rapi koje pet godina djeluju u tamošnjoj hrvatskoj katoličkoj misiji. Bio je to ujedno i prvi kanonski pohod generalnog vodstva od otvaranja […]

U glazbenom dijelu nastupio je VIS “Alojzije Stepinac”, pod ravnanjem voditelja Slavka Bočeka. Na kraju je zahvalnu riječ svim prisutnima uputio župnik fra Vuk, a djevojke odjevene u narodne nošnje u ime Hrvatske katoličke misije Köln uručile su uzvanicima prigodni dar, sliku akademskog slikara Marijana Dadića.

Ivan Režić

Ivana Ćurić
Ivana Ćurić