Njemačka

Kanonski pohod redovnicama u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln

30. siječnja 2024. u 9:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

S. Petra Rosenberger, generalna predstojnica kongregacije Sestara franjevki Bezgrešnog začeća sa sjedištem u Grazu, u pratnji svoje zamjenice s. Lorete Lekaj, bila je u Kölnu u kanonski pohod sestrama Bori Marki i Renati Rapi koje pet godina djeluju u tamošnjoj hrvatskoj katoličkoj misiji.

Mladi iz Dortmunda posjetili svoje prijatelje iz HKM-a Köln

Dvadesetak mladih iz Hrvatske katoličke misije Dortmund, predvođeni pastoralnom suradnicom Jelenom Radovanović, u petak su se susreli s framašima i mladima iz Hrvatske katoličke misije Köln. Prije toga prisustvovali su misnom slavlju kojim je predsjedao župnik fra Vuk Buljan, u koncelebraciji s fra Ivanom Režić, župnim vikarom i duhovnim asistentom Frame. Nakon mise mladi iz […]

Bio je to ujedno i prvi kanonski pohod generalnog vodstva od otvaranja lokalne zajednice 2019. godine. Tom prigodom s. Petra i s. Loreta imale su mogućnost pobliže se upoznati s radom sestara u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln.

Pohod generalne predstojnice sestrama zaključen je 23. siječnja euharistijskim slavljem i susretom s fra Vukom Buljanom, voditeljem HKM-a Köln, fra Ivanom Režićem, župnim vikarom i nekolicinom župljana.

Dvije lijepe vijesti iz Hrvatske katoličke misije Köln

Na treću nedjelju došašća u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln upriličeno je predstavljanje budućih 36-ero prvopričesnika koji su i službeno uvedeni u razdoblje izabranja. Kroz program predstavljanja u crkvi Minoritenkirche kandidate su vodile s. Renata Rapi i s. Bora Marki. Na kraju slavlja buduće prvopričesnike pozdravio je župnik fra Vuk Buljan. Na početku mise obitelj Rašić […]

Fra Vuk je tijekom susreta odgovornim sestrama izrazio radost i zahvalnost zbog prisutnosti i djelovanja dviju članica njihove Kongregacije u toj hrvatskoj katoličkoj misiji.

Sestra Bora i sestra Renata izrazile su također svoju zahvalnost za dolazak sestara iz uprave Kongregacije te na ohrabrenju u daljnjem djelovanju i molitvama u ime svih sestara iz Uprave.

Köln: Supružnici Ivković proslavili zlatni pir

Mato i Kata Ivković, rođ. Mihaljević, proslavili su u petak u Kölnu 50. obljetnicu braka. Prije točno 50 godina u župi Vidoši u Bosni i Hercegovini sklopili su brak pred fra Tomislavom Buljanom, a sudbina je htjela da obnove svoj bračni zavjet pred njegovim prezimenjakom fra Vukom Buljanom, voditeljem Hrvatske katoličke misije Köln. U skladnom […]

Kanonski pohod označava pohod poglavarice zajednicama i sestrama za koje je izravno odgovorna. U Kongregaciji FBZ, kojoj sestre pripadaju, ovaj pohod obavlja viša poglavarica barem jednom svakih šest godina.

s. Bore Marki