FOTOGALERIJA

I Hrvati u San Pedru proslavili sv. Vlaha

8. veljače 2023. u 9:16

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Libertas Foundation

Nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa u Hrvatskom domu u San Pedru održana je tradicionalna Festa sv. Vlaha.

Ovako je bilo na Festi sv. Vlaha u Silicijskoj dolini

Festa sv. Vlaha proslavljena je u Campbellu, u Silicijskoj dolini u Sjedinjenim Američkim Državama. Tradicija je to koja se nastavlja od 1926. godine… “Pred preko 300 uzvanika slavilo se uz Tamburaše Sedef iz Varaždina koji su svoj repertoar prilagodili festi uz zvuke najboljih trubadurskih pjesama. Čula se i Himna slobode, a gospar Mato Kusalo poveo […]

Na susretu se okupilo stotinjak uzvanika, a prisutna je bila i Renee Pea, generalna konzulica u Los Angelesu koja se obratila prigodnim govorom.

Libertas Foundation

Fra Ivan Gerovac blagoslovio je festu i sve prisutne. Domaća večera sastojala se od zelene menestre, šporkih makarula, rozate i ostalih specijaliteta koje su pripremile vrijedne domaćice! Petra Tulic zabavljala je goste s glazbom “iz Grada”.

Dubrovčani u Chicagu proslavili Festu svetog Vlaha

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu održana je 12. Festa svetog Vlaha. Članovi Kluba Dubrovnik, ujedno organizatori događaja, tijekom misnog slavlja prinijeli su darove. Misu je predvodio župni vikar fra Gabrijel Škibola. Svečana večera održana je u petak u župnoj dvorani sv. Jeronima. Više od stotinu okupljenih uzvanika pozdravili su: Mara Romanović, predsjednica Kluba […]

Svi uzvanici bili su sretni što su se nakon dvogodišnje stanke ponovno okupili i proslavili blagdan svoga zaštitnika. Festa je održana pod pokroviteljtvom Libertas Foundation.

Libertas Foundation
Libertas Foundation
Libertas Foundation
Libertas Foundation