Zimski red

KLM i od studenog dvaput dnevno između Zagreba i Amsterdama

7. listopada 2021. u 16:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Nizozemska nacionalna aviokompanija KLM Dutch Airlines i u studenom ove godine namjerava prometovati dvaput dnevno između Zagreba i Amsterdama, doznaje Croatian Aviation.

‘Kada razmišljam o razlozima zašto studiram hrvatski jezik u Rimu, odmah mi padne na pamet da sam Hrvatica’

Početkom studenoga 2018. godine upoznala sam gospođu Maju Cvjetičanin, lektoricu hrvatskoga jezika na rimskom Sveučilištu „La Sapienza“, koja je upravo bila stigla na novu dužnost. Tijekom boravka gospođe Cvjetičanin u Rimu ostale smo u stalnom kontaktu te je jedan od postignutih rezultata suradnje i intervju o lektoratu hrvatskoga jezika, vrijednoj inicijativi dugogodišnje tradicije. Možete li […]

Na liniji između dva spomenuta grada trenutačno prometuju zrakoplovi iz Boeing B737 obitelji, a sve češće kompanija prema Zagrebu šalje verzije 700 koje mogu prihvatiti nešto manji broj putnika, što je i očekivano s obzirom na to da se bližimo samom kraju ljetne sezone.

Ovo je odlična vijest za sve one koji koriste Amsterdam kao transferno čvorište, kao i široku mrežu linija KLM-a prema ostalim odredištima u Europi i svijetu.

Letovi će se u zimskom redu letenja odvijati sa zrakoplovima manjeg kapaciteta, tipa Embraer E175 te E190, kapaciteta 88 odnosno 100 putnika.

Uz dva leta KLM-a, na liniji između Zagreba i Amsterdama u zimskom će redu letenja prometovati i Croatia Airlines koja planira koristiti zrakoplove tipa A319 kapaciteta 144 sjedala. Kompanija će zasigurno mijenjati tip zrakoplova na ovoj liniji sukladno samoj potražnji.

Ukinute turističke i poslovne vize za SAD. Ipak, to ništa ne znači ako planirate raditi u Americi

Američki ministar domovinske sigurnosti Alejandro Mayorkas donio je odluku o pridruživanju Republike Hrvatske Programu izuzeća od viza (Visa Waiver Program), što predstavlja i posljednji formalni korak prema bezviznom režimu za hrvatske državljane koji putuju u Sjedinjene Američke Države, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH. Ministar Davor Božinović uime Vlade Republike Hrvatske na Twitteru […]

Ove zime između glavnih gradova Hrvatske i Nizozemske na raspolaganju ćemo imati tri dnevna leta, a kako redovnih letova prema Amsterdamu neće biti iz drugih hrvatskih zračnih luka, većina će putnika iz drugih krajeva Hrvatske presjedati u Zagrebu s domaćih linija dalje na letove KLM-a ili Croatia Airlinesa, javlja Croatian Aviation.