Ljetni red letenja

Korisna vijest za Hrvate u Švicarskoj koji putuju zrakoplovom

1. ožujka 2021. u 9:14

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Švicarski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj ljetni red letenja za ovu godinu te najavio uvođenje određenog broja novih linija iz Ženeve.

British Airways otkazao letove za Zagreb

British Airways povukao je iz prodaje sve karte za letove na liniji London Heathrow – Zagreb – London Heathrow. Podsjetimo, ova britanska kompanija u rujnu je prekinula promet na spomenutoj liniji te je na njoj prometovala kratko u vrijeme zimskih praznika. Nakon što je u Velikoj Britaniji pronađen novi soj virusa, države su zabranile letove […]

Naime, od 3. srpnja Swiss će uvesti liniju Ženeva – Split – Ženeva koja će prometovati dvaput tjedno. Za tu namjenu koristit će zrakoplove tipa A220-300 kapaciteta sa 145 sjedala. Kompanija je objavila da će booking na novim linijama iz Ženeve biti početkom ovog mjeseca, javlja Croatian Aviation.

Između Ženeve i Splita već postoji izravna zračna linija. Naime, na njoj je prethodnih sezona prometovao EasyJet, a ova poznata niskotarifna kompanija najavljuje letove između dva spomenuta grada već od travnja.

Swiss je ranije letio prema Zagrebu iz Zuricha, no ta je linija ukinuta još prije izbijanja globalne pandemije. Linija Pula – Ženeva u ljeto 2021. neće prometovati, dok je linija prema Dubrovniku najavljena od 3. srpnja, svega jednom tjedno.

Lufthansa najavila povratak u Zagreb

Portalu Croatian Aviation potvrđeno je iz središnjice Lufthanse da ta poznata aviokompanija od 1. ožujka namjerava obnoviti promet prema Zračnoj luci Franjo Tuđman. Podsjećamo, u trenutku izbijanja globalne pandemije, Lufthansa je obustavila promet na liniji Frankfurt – Zagreb – Frankfurt te na njoj od ožujka 2020. godine ne prometuje. Druga linija, između Münchena i Zagreba, […]

Novi let Swissa iz Ženeve prema Splitu, kao i linija prema Dubrovniku, prometovat će do posljednje subote u kolovozu. EasyJet pak planira promet na linijama iz Švicarske prema Hrvatskoj do kraja listopada.