Njemačka

Krizmu primilo 56-ero mladih iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena

15. svibnja 2023. u 9:42

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Petar Ćuk

Sakrament svete potvrde u crkvi sv. Wolfganga u njemačkom gradu Reutlingenu podijelio je vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj.

Mali pekari iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena obilježili Dan kruha i zahvalnosti

U prostorijama Hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu protekli vikend održana je trosatna radionica povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Radionicu su organizirali članovi Odbora za mlade HKZ-a Reutlingen, Metzingen i Tübingen u suradnji s učiteljicom hrvatske nastave u spomenutim trima mjestima, a pozivu na sudjelovanje odazvalo se 40-ak djece iz svih triju […]

Na subotnjem misnom slavlju su, uz delegata Komadinu, suslavili i vlč. Andrija Župarić, župnik i voditelj zajednica, fra Milan Gelo, župni vikar, a posluživao je trajni đakon Banjolučke biskupije Marijan Krajinović.

Pjevao je zbor mladih pod vodstvom Anastazije Piličić, a u pozdravnom govoru čak 56-ero mladih iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena izrazilo je želju i spremnost za primanjem ovog sakramenta.

Krizmatelj vlč. Komadina u svojoj homiliji istaknuo je važnost primanja sakramenta kršćanske zrelosti…

Petar Ćuk

“Jer mladi ljudi postaju dionici Kristova mira i tako su poslani u današnje vrijeme donijeti Kristov mir, što je posebno važno u nemirima svijeta u kojem živimo. Osim toga, svaki će krizmanik biti trajno opečaćen Bogom i bit će obilježen Kristom”, napomenuo je propovjednik.

Na kraju misnoga slavlja posebna riječ zahvale upućena je Željku Galiću, pastoralnom referentu i Vanji Ivković, pastoralnoj praktikantici, koji su pripremali ovogodišnji naraštaj krizmanika.

Krizma u Njemačkoj: ‘Čuvajte vrijednosti svoga hrvatskog naroda’

Mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj, u subotu u crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu, podijelio je sakrament potvrde 61 krizmaniku iz Hrvatskih katoličkih zajednica u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu. Zbog epidemioloških razloga, nadbiskup Eterović sakrament potvrde podijelio je tijekom nekoliko slavlja euharistije jer je broj sudionika ograničen, javlja IKA. Nuncija Eterovića pozdravio […]

Osim što je čestitao krizmanicima i njihovim roditeljima, domaći župnik na poseban način zahvalio je vlč. Ivici Komadini na dolasku i podjeli sakramenta potvrde.

fra Milan Gelo