Eco Heritage Task Force

Mladi iz dijaspore uređivat će otok Krapanj i pristup plaži za invalide, čistit će višestoljetne šume i podmorje…

22. srpnja 2022. u 16:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i otoka Krapnja od 24. srpnja do 6. kolovoza na otoku Krapnju u Šibensko-kninskoj županiji održat će se Eco Heritage Task Force 2022.

‘Većina studenata nakon završenog studija želi živjeti i raditi u Hrvatskoj’

Sofija je grad smješten u srcu Bugarske. Osim svoga geografskog položaja, ona je i društveno, kulturno, trgovačko i političko srce Bugarske. To je grad koji danas ima oko dva milijuna stanovnika te sve više postaje moderna europska metropola. Ipak svaki kamen Sofije može ispričati priču o svojoj bogatoj povijesti koja traje više od sedam tisuća […]

Riječ je o volonterski ekološko-obnoviteljskom program Hrvatske matice iseljenika koji već 30 godina okuplja mladež hrvatskog podrijetla.

Ovogodišnji domaćin je otok Krapanj. Polaznici programa sudjelovat će u eko akciji uređenja otoka i pristupa plaži za invalide, čišćenju višestoljetne šume i podmorja. Predviđeni su i radovi na suhozidima.

Uz to, za sudionike će biti organizirane raznovrsne radionice i dodatne aktivnosti kojima će bolje upoznati prirodnu i kulturnu baštinu te ribolovnu tradiciju ovoga područja – radionica hrvatskog jezika i kulture, medijska radionica te izleti u Šibensko-kninskoj županiji.

Vlada RH donosi Nacionalni plan razvoja odnosa s Hrvatima izvan domovine

Na 134. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Prijedlog odluke o donošenju Nacionalnog plana razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan RH do 2027. godine i Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog plana razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske od 2022. do 2024. Time je predstavljeno nastojanje Vlade Republike Hrvatske da sustavnim pristupom […]

Sudionici dolaze iz cijelog svijeta, većinom su drugi i treći naraštaj iseljenih Hrvata te susjednih manjinskih zajednica, kao i Hrvati iz BiH.