Povezivanje

Na visokoj školi u Gradišću organizirali virtualnu ekskurziju

28. travnja 2021. u 8:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

Austrijske sveučilišne i visoke škole od početka pandemije su prazne. Akademsko podučavanje održava se na daljinu.

Vrijedna donacija Hrvata iz SAD-a, Kanade, Australije i Japana

Vrijednu donaciju medicinske i druge opreme, kao pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji nakon razornog potresa, na simboličan su način predali predstavnici inicijative One Croatia, koja je ujedinila donatore iz 30-ak udruga Hrvata iz SAD-a, Kanade, Australije i Japana, javlja HINA. Donacija se sastoji od uređaja za anesteziju, koji ujedno može poslužiti i kao respirator za sisačku Opću […]

Tijekom studija nekima je potrebna i ekskurzija pa su na Stručnoj visokoj školi u Gradišću pronašli alternativu, javlja austrija ORF televizija.

Organizirali su virtualni posjet u različite tvrtke i institucije u Lijepoj Našoj na kojem je sudjelovalo 35-ero studenata koji polaze hrvatski tečaj.

Ivan Rončević, lektor za hrvatski jezik i jedan od voditelja, rekao je kako je događaj bio zanimljiv te da je zapravo išao u smjeru konferencije ili simpozija.

Sudionici su se osjećali kao na pravoj ekskurziji. Stručna visoka škola svake druge godine mora organizirati ekskurziju za studente koji pohađaju međunarodne gospodarske odnose.

“Cilj je bio upoznati različite tvrtke u Hrvatskoj i povezati se. I to ne samo zbog jezika, nego i zbog hrvatske kulture i hrvatskoga društva”, rekao je predavač Ivan Rončević.

U tijeku uređenje trga cara Augusta

Početkom svibnja 2020. godine, nakon višegodišnjeg čekanja, Grad Rim je započeo s radovima na uređenju Trga cara Augusta (Piazza Augusto Imperatore) koji se nalazi između Mauzoleja cara Augusta (Augusteum) i zgrade Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu. Riječ je o nastavku velikih radova koji su započeti 1933. godine tijekom kojih je srušena cijela gradska […]

Sudjelovale su Željka Macan sa Sveučilišta u Rijeci i pjevačica Kristijana Uikica. Virtualna ekskurzija pokrenuta 23. travnja trajala je sedam sati.