Würzburg

Nijemci i Hrvati zajedno slavili zornicu pod svijećama

19. prosinca 2023. u 15:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

Treću godinu zaredom vjernici njemačke Župe sv. Josipa i Hrvatske katoličke misije Würzburg proslavili su zajedničku misu zornicu.

U Würzburgu održana adventska duhovna obnova: Vrlo važno je znati i sam sebi oprostiti grijehe i slabosti

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg u Njemačkoj od 1. do 3. prosinca održana je trodnevna adventska duhovna obnova za hrvatske vjernike u crkvi St. Josef. Voditelj duhovne obnove bio je fra Stjepan Brčina, OFMConv. iz Zagreba, učitelj bogoslova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i promicatelj duhovnih zvanja s mladima iz evangelizacijske zajednice iz župe […]

Na početku mise u crkvi sv. Josipa u prošlu subotu župni referent Hubert Hemmerich u kratkoj je meditaciji na sliku vrtuljka s figuricama koje se okreću oko Isusa u štalici pozvao vjernike da se zapitaju kolike ih stvari odvraćaju od Gospodina i zapravo ih privlače da se kao na vrtuljku okreću oko njih, a Krist im ostaje jednako daleko.

Potaknuo je da kroz preostalo vrijeme došašća odvrate cilj s manje važnih stvari i usmjere se na Krista koji dolazi.

Pismo župnika Hrvatima u Würzburgu: Želimo se još više družiti i povezivati

Fra Ivan Penava, voditelj Hrvatske katoličke misije Würzburg, nakon ljetnog odmora obratio se svojim župljanima s planovima za naredni period, ali prisjetio se i svega onoga što je napravljeno u prvoj godini njegova službovanja… Njegovo pismo prenosimo u cijelosti… Evo nas, dragi vjernici i prijatelji, nakon ljetnog odmora ponovno u našem Hrvatskom selu. Da, naš […]

Župnik u HKM-u Würzburg fra Ivan Penava u propovijedi je podsjetio da se toga dana slave kvatre – posebni molitveni dani koji u središte duhovnog života vjernika prizivaju određenu nakanu. Zimske kvatre namijenjene su zahvalnosti Bogu za sva dobročinstva.

Stoga je župnik zastao nad likom ozdravljenog gubavca iz naviještenoga Evanđelja koji se vratio pred Isusa i zahvalio mu za ozdravljenje. Iako stranac, znao je iskazati zahvalu svojem ozdravitelju. Propovjednik je poželio da i svi vjernici uzmu vremena zahvaliti Bogu za sva dobročinstva koja su u životu od Gospodina primili, a nisu svojim snagama zaslužili. Posebno je naglasio da sam Isus želi da i u svakom strancu vide svojega brata i sestru te da imaju otvorene ruke i srce za njega.

Članovi Frame Würzburg dali svoja prva obećanja

Članovi bratstva Franjevačke mladeži Würzburg u subotu su, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, prvi put obnovili svoja krsna obećanja. Povodom slavlja Hrvatska katolička misija Würzburg primila je goste, članove bratstava Frame i Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) pristigle iz Stuttgarta, Wiesbadena i Frankfurta. Podijeljenima u dvije skupine, domaćini su im pokazali gradske znamenitosti. Poslijepodne su […]

Nakon ranojutarnje mise proslavljene pod blagim svjetlom svijeća okupljeni vjernici nastavili su druženje i upoznavanje na doručku koji je upriličen u župnoj dvorani.