Chicago

Nova školska godina u hrvatskoj Župi sv. Jeronima. Ova priča traje već 48 jeseni

12. rujna 2021. u 8:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

fra Antonio Musa

Vijesti

FOTO: fra Antonio Musa

Pri hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu već 48 godina djeluje Hrvatska škola kardinal Stepinac, dopunska škola hrvatskog jezika, povijesti, zemljopisa, pjesme i plesa. Od svojeg osnutka 1973. do danas kroz ovu iseljeničku školu prošle su tisuće hrvatske djece u Chicagu. Njihovi roditelji dovodili su ih i dovode ustrajno, a njihovi učitelji prenose im jezik i naslijeđe naših starih.

Ovaj vikend Cincinnati je u znaku Hrvata

U Cincinnatiju se ovaj vikend održava 22. Festival umjetnosti i vina, događaj koji posjećuju brojni Hrvati iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Nakon što prošle godine zbog koronavirusa nije mogao biti održan, festival je u petak imao odlično otvorenje i tražilo se mjesto više. Događaj je to koji tijekom tri dana privuče oko 20 tisuća […]

U subotu 11. rujna započela je još jedna školska godina u hrvatskoj školi. Djecu su dočekali ravnateljica Ivanka Paraga i fra Antonio Musa, župni vikar župe sv. Jeronima. Nakon dobrodošlice i prozivke, djeca su se uputila u svoje učionice gdje su ih dočekali njihovi učitelji. Hrvatsku školu kardinal Stepinac pohađaju mališani različitih uzrasta, od djece koja idu u dječji vrtić pa sve do osmaša. Za srednjoškolce pak je organizirana kolo grupa Klub Stepinac koji će kasnije ovoga mjeseca započeti sa svojim redovitim tjednim probama.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich krizmano 45-ero mladih

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak podijelio je u subotu 45 sakramenata svete potvrde u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Čestitamo krizmanicima i neka ih prati snaga Duha svetoga… Krizmanici u Zürichu Gabriel Aračić, Tonka Babić, Nina Baran, Anna Barukčić, Nina Batinić, Bruno Brisar, Luka Dukić, Dominic Heil, Ivan Herceg, Kristijan Ikić, Mateo Ivičić, Katarina Jurić-Pešić, Ana […]

U župi sv. Jeronima svi su radosni da su se djeca vratila u školske klupe te da nastavljaju učiti o domovini svojih očeva i majki, djedova i baka koji su zajedno s franjevcima ovu školu osnovali, vodili i čuvali da se ljubav hrvatske riječi još dugo može živjeti među našim narodom u iseljeništvu.