Zagreb

Odabrano desetero stipendista za internetsko učenje hrvatskog jezika

22. veljače 2024. u 17:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Povjerenstvo za odabir stipendista Sveučilišta u Zagrebu za e-tečaj hrvatskoga HiT-1 odabralo je 10 kandidata, odnosno dobitnika stipendije za e-tečaj u akademskoj godini 2023./2024.

Koje su prednosti Zakona o hrvatskome jeziku u višejezičnome okružju hrvatske inojezične zajednice?

Hrvatska matica iseljenika jučer je svečano predstavila novo izdanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika za 2024. godinu. Novi svezak Matičina ljetopisa uz pozdravni govor prof. Mije Marića, ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, predstavili su dr. sc. Ivan Hrstić, viši znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dr. sc. María Florencia Luchetti, viša stručna savjetnica iz Instituta za istraživanje […]

Povjerenstvo za odabir stipendista Sveučilišta u Zagrebu za e-tečaj hrvatskoga HiT-1 u sastavu: prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, voditeljica Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture, dr. sc. Marija Bošnjak, zamjenica voditeljice Škole i e-lektorica Sveučilišta u Zagrebu i Heli Hajdić-Nikolić, dipl. iur., glavna tajnica Sveučilišta u Zagrebu, donijelo je odluku o odabranim kandidatima:

  1. Maria Emilia Burgos, Argentina, proljetni semestar (spring)
  2. Luca Valentin Nacucchio Nadinić, Argentina, proljetni semestar (spring)
  3. Marco Buzolić, Čile, proljetni semestar (spring)
  4. Bruno Eto Dias das Chagas Demšić Citron, Brazil, proljetni semestar (spring)
  5. Isabella Debora Ramos Puh, Peru, proljetni semestar (spring)
  6. Lucas Pablo Kremar, Argentina, jesenski semestar (autumn)
  7. Maria Paz Tieri, Argentina, jesenski semestar (autumn)
  8. Marian Miroslava Krellac Loza, Bolivija, jesenski semestar (autumn)
  9. Bernardo Nicolas Pehar Garcia, Urugvaj, jesenski semestar (autumn)
  10. Jose Carlos Hernandez Perussina, Gvatemala, jesenski semestar (autumn)

Projektima od interesa za Hrvate izvan RH ovaj put na raspolaganju čak milijun eura!

U cilju promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i ugroženim pojedincima – povratnicima/useljenicima iz […]

“Prijavilo se više od 50-ero kandidata, što je zaista velik broj, pa nije bilo lako odabrati samo 10 među vrlo sličnim kandidatima. One koji sada nisu dobili stipendiju ohrabrujemo da prate mrežne stranice Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske jer će tijekom ljeta ove godine objaviti javni poziv za stipendije za e-tečaj HiT-1 za 2024./2025. godinu”, objavilo je Sveučilište u Zagrebu.