U-21 reprezentacija

Ovaj trojac iz dijaspore nastupit će za Hrvatsku: Mala smo zemlja i moramo uspješno pronaći svakog talenta

25. kolovoza 2021. u 11:16

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HNS/Instagram

Na popisu izbornika mlade reprezentacije Igora Bišćana za novi kvalifikacijski ciklus nalaze se i trojica nogometaša rođena i odrasla u dijaspori: Luka Sučić, Josip Stanišić i Marco Pašalić, javlja HNS.

Otišao na turneju u Južnu Ameriku i – nije se vratio. Ovaj Varaždinac postao je kralj argentinskog nogometa, učitelj slavnom Menottiju…

Sredinom studenoga 1980. godine Hrvatsku maticu iseljenika posjetio je Rudolf Kralj, ugledni hrvatski iseljenik iz Argentine. Ovaj rođeni Varaždinac s pravom bi zaslužio i naziv “kralja” argentinskog nogometa, jer je u toj latinsko-američkoj zemlji jedan od najcjenjenijih nogometnih stručnjaka. A s obzirom na to da je Argentina službeni prvak svijeta u nogometu, očito je da […]

Luka Sučić

HNS

Ofenzivni vezni Red Bull Salzburga Luka Sučić već ima 17 nastupa za mlade hrvatske selekcije, a bio je i među kandidatima za U-21 reprezentaciju uoči završnice Europskog prvenstva koje je propustio zbog ozljede. Sučić je prvi puta nastupio za hrvatsku U-15 reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Austrije, zemlje u kojoj je rođen i odrastao.

“Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku”, izjavio je Sučić, koji se trenutačno nalazi i na pretpozivu izbornik A reprezentacije Zlatka Dalića.

Josip Stanišić

Instagram

Branič Josip Stanišić rođen je 2. travnja 2000. godine u Münchenu, gdje je ove sezone zaigrao za prvu momčad bavarskog velikana Bayerna. Nastupao je za njemačku U-19 reprezentaciju u dvije prijateljske utakmice, ali odabrao je igrati za zemlju svojih roditelja:

“Jako sam sretan zbog poziva za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Čast mi je što mogu nositi dres Hrvatske”, naglasio je Stanišić.

Marco Pašalić

Instagram

Pažnju hrvatske javnosti ovog je ljeta privukao i Marco Pašalić, napadač Borussije Dortmund. Pašalić je rođen 14. rujna 2000. godine u Karlsruheu, a do sada je nastupio u dvije prijateljske utakmice za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

“Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom. Na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću”, otkrio je Pašalić za HNS.

Talentirani trojac iz dijaspore potvrda je kvalitetnog rada nogometnog sektora Hrvatskog nogometnog saveza, poručuje predsjednik HNS-a Marijan Kustić: “Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići poput Sučića, Stanišića i Pašalića svojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji. Dovođenjem Stipe Pletikose za tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije željeli smo upravo dodatno ojačati ovaj segment djelovanja jer smo mala zemlja i moramo uspješno pronaći svakog talenta, bio on u Hrvatskoj ili inozemstvu”.

Poznati argentinski vratar hrvatskih korijena: Otac je poginuo u nesreći, majka je izvršila samoubojstvo i dobio sam tumor. Ali uspio sam. Evo kako…

Igrao je u Argentini, Španjolskoj, Meksiku, Čileu i Paragvaju za klubove Rosario Central, Tenerife, River Plate i Olimpiju Asuncion, u sezoni 2005. u Čileu nije primio gol u 15 utakmica, odnosno 1352 minute, što je peti doseg jednoga nogometnog vratara u povijesti ove igre. Sam sebe ocjenjuje kao vratara ocjenom 6,5 na ljestvici od 1 […]

Novoimenovani tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa već je obavio razgovore sa Sučićem i Stanišićem, a ovoga će se tjedna susresti i s Pašalićem: “Izuzetno me veseli što su Sučić, Stanišić i Pašalić odabrali predstavljati Hrvatsku. Imamo odgovornost i dalje razvijati našu skautsku mrežu i njegovati kvalitetnu komunikaciju s dečkima koji su potencijali za hrvatske selekcije, kao i organizirati što više aktivnosti na kojima ih možemo izbliza vidjeti, kao što je Memorijal hrvatskih branitelja u Vukovaru”.