fra Petar Komljenović

Novi župnik u Frankfurtu: Vjerujem da ćemo kvalitetnom suradnjom imati blagoslovljeno i bogato vrijeme

2. ožujka 2021. u 11:18

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt/Facebook

Izdvajamo iz 2020. godine – fra Petar Komljenović, franjevac Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, uveden je 1. ožujka u službu župnika Hrvatske katoličke župe Frankfurt.

Dušobrižnik Hrvatske katoličke misije u Limi postigao magisterij iz kanonskog prava

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Marko Jukić, trenutačno na službi u Limi (Peru), obranio je magistarsku radnju iz crkvenog prava. Tezu na španjolskom jeziku “La Evolución histórica y jurídica de la figura del Defensor del vínculo en los procesos declarativos de la nulidad matrimonial”, izradio je pod vodstvom mentora p. dr. Julia Zafra Cotrina te je […]

Ovaj mladi svećenik u uvodnoj riječi istaknuo je kako je to dan velike radosti za zajednicu jer je nakon dugo vremena dobila novog župnika.

“Trudit ću se biti župnik po Božjoj volji i Božjem srcu. Ovo mi je ujedno prva služba nakon četiri svećeničke godine. Rođen sam u Sindelfingenu u Njemačkoj 1980. Roditelji su mi iz Sanskog Mosta, iz Bosne i Hercegovine. Odrastao sam u Njemačkoj i otišao u Franjevačku provinciju Presvetog Otkupitelja. Nakon šest godina provedenih u formaciji Provincije, postao sam franjevac – svećenik. Od 2016. do sada sam djelovao kao dušobrižnik u HKŽ-u München”, rekao je fra Petar, posebno se zahvalivši fra Kristijanu Montini na angažmanu u posljednje vrijeme, ali i svećenicima i časnim sestrama, koji su, kako kaže, odradili dvostruki posao.

“Od svih molim malo strpljenja u suradnji, jer mi je ovo prva župnička služba. Vjerujem da ćemo kvalitetnom suradnjom imati blagoslovljeno i bogato zajedničko vrijeme”, dodao je fra Petar Komljenović.

Hrvatska katolička župa Frankfurt/Facebook

Nakon uvođenja u službu, fra Petar je predvodio misno slavlje u katedrali sv. Bartolomeja u zajedništvu s provincijalnim ministrom dr. fra Markom Mršom, delegatom vlč. Ivicom Komadinom, dosadašnjim upraviteljem župe fra Kristijanom Montinom i fra Juricom Perišom.

Na kraju misnog slavlja prigodnu riječ novom župniku, pastoralnom osoblju i cijeloj zajednici uputili su dekan grada Frankfurta i katedralni župnik dr. Johannes zu Eltz, referentica Alexandra Schumann, provincijalni ministar dr. fra Marko Mrše, fra Kristijan Montina, delegat vlč. Ivica Komadina i predsjednik župnog vijeća Miro Kurbaša.

Za đakona zaređen Ivan Totić

Po polaganju ruku i posvetnoj molitvi biskupa dr. Gebharda Fürsta, u subotu je u konkatedrali St. Eberhard u Stuttgartu, sveti red đakonata primio Ivan Totić. Obred ređenja održan je po propisanim epidemiološkim mjerama i s ograničenim brojem uzvanika. Ivan Totić rođen je 1994. godine u Stuttgartu. Bio je aktivan član hrvatske katoličke zajednice u tom […]

Misno slavlje uveličao je župni zbor pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović uz sudjelovanje i s. Filipe Smoljo.