Od 24. srpnja do 6. kolovoza

Poziv mladima iz cijelog svijeta koji žele sudjelovati u očuvanju hrvatske prirodne i kulturne baštine

18. veljače 2022. u 0:27

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Hrvatska matica iseljenika poziva sve zainteresirane da se prijave na ekološko-volonterski projekt ECO HERITAGE TASK FORCE koji će se održati na otoku Krapnju od 24. srpnja do 6. kolovoza ove godine.

Djeca iseljenika iz 11 zemalja uskoro u domovini

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 19. srpnja 2021. započet će 28. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, javlja Hrvatska matica iseljenika, koja je ujedno i organizator. Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Lijepoj Našoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika […]

“Otok Krapanj prepoznao je vrijednost projekta ECO HERITAGE TASK FORCE te će biti domaćin mladima hrvatskog podrijetla koji dolaze iz cijelog svijeta dobrovoljno raditi na očuvanju hrvatske prirodne i kulturne baštine. Ove godine će raditi na uređenju otočne stoljetne šume, čišćenju podmorja, uređenje plaže za invalide i obnavljati suhozide”, ističu organizatori.

Projekt je u 30-ak godina realiziran u gotovo svim krajevima Hrvatske. Boravak za sudionike je besplatan. Organiziran im je put iz Zagreba do Brodarice pokraj Šibenika, gdje će biti smješteni, i natrag. Zauzvrat sudionici dragovoljno obavljaju poslove prema planu domaćina. Pritom će upoznati kraj, imati korisna predavanja, družiti se i upoznavati međusobno, ali i s domaćinima. Po završetku dobivaju potvrde o sudjelovanju u volonterskom projektu.

“Vjerujemo da će nam se i ove godine, kao i prijašnjih, priključiti mladi iz desetak zemalja”, očekuju organizatori.

‘Na vas ostavi duboki trag kada vidite kako se hrvatska riječ čuva i prenosi u inozemstvu’

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine pokreće jedinstveni studijski program u Republici Hrvatskoj – poslijediplomski specijalistički studij Obrazovni pristup hrvatskome kao inome jeziku u ranom odgoju i obveznom obrazovanju. Bio je to povod za razgovor s voditeljicom studija izv. prof. dr. sc. Lidijom Cvikić, predstojnicom Katedre za hrvatski jezik, književnost, scensku i medijsku kulturu. […]

Za sve dodatna pitanja možete se javiti voditeljici projekta Nives Antoljak na e-mail adresu: nives@matis.hr. Želite li se prijaviti, a stariji ste od 18 godina, poslat će vam pristupnicu.