Reutlingen

Praštajte i oprostit će vam se!

26. ožujka 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Željko Galić

Tijekom pet korizmenih petaka, od 16. veljače do 15. ožujka 2024. godine, u crkvi sv. Wolfganga u njemačkom gradu Reutlingenu i u organizaciji Hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingen, Metzingen i Tübingenu, održane su korizmene kateheze.

Krizmu primilo 56-ero mladih iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena

Sakrament svete potvrde u crkvi sv. Wolfganga u njemačkom gradu Reutlingenu podijelio je vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj. Na subotnjem misnom slavlju su, uz delegata Komadinu, suslavili i vlč. Andrija Župarić, župnik i voditelj zajednica, fra Milan Gelo, župni vikar, a posluživao je trajni đakon Banjolučke biskupije Marijan Krajinović. Pjevao […]

Nakon misnoga slavlja, kojemu je prethodila pobožnost križnoga puta i prigoda za ispovijed, uslijedile su kateheze na kojima je sudjelovalo velik broj vjernika.

Prva kateheza bila je 16. veljače, a održao ju je fra Ivan Penavić, župni vikar u Singenu i student klasične filologije u Tübingenu. Tema kateheze bila je „Gdje si? – reče mu.” (Post 3,9b) Krivnja, skrivanje i opravdanje. Druga tema, pod nazivom „Grijeh je moj svagda preda mnom.” (Ps 51,5) Što je grijeh?, održana je 23. veljače, a predavač je bio fra Milan Gelo, župni vikar i doktorand iz Tübingena.

Tjedan dana kasnije katehezu je pripremio i održao vlč. Andrija Župarić, župnik u HKZ-u Reutlingen, Metzingen i Tübingen, a naslov kateheze bio je: “Imajući vjeru i dobru savjest.” (1 Tim 1,18) O ljudskoj savjesti.

Željko Galić

Željko Galić, pastoralni referent u spomenutim hrvatskim katoličkim zajednicama, održao je u petak 8. ožujka i pretposljednju katehezu pod naslovom „Ispovijedajte jedni drugima grijehe!” (Jak 5,16) Kako se dobro ispovjediti?

Pod vodstvom Vanje Ivković, pastoralne praktikantice iz Reutlingena, 15. ožujka održana je i posljednja kateheza pod naslovom „Praštajte i oprostit će vam se.” (Lk 6,37) Oprost – dar ili pak osveta?

Mali pekari iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena obilježili Dan kruha i zahvalnosti

U prostorijama Hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu protekli vikend održana je trosatna radionica povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Radionicu su organizirali članovi Odbora za mlade HKZ-a Reutlingen, Metzingen i Tübingen u suradnji s učiteljicom hrvatske nastave u spomenutim trima mjestima, a pozivu na sudjelovanje odazvalo se 40-ak djece iz svih triju […]

Nakon svih kateheza uslijedila je rasprava tijekom koje su okupljeni vjernici imali priliku postaviti pitanja. Dobra posjećenost kateheza i pokazano zanimanje za teme potvrđuju važnost trajnoga upoznavanja s temeljnim sadržajima kršćanske vjere.

fra Milan Gelo