Bill Belichick

Predsjednik Milanović odlikovao najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa

3. lipnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Filip Glas

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara Williama Stephena Belichicka, najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa.

Predsjednik Milanović otvorio Hrvatski kulturni centar kod New Orleansa: Ovo ću pamtiti do kraja života

„Budite predani svojoj zajednici, koristite ovu zgradu koja je nastala kao plod odricanja mnogih i želim vam da ubuduće služi još mnogima. Nastavite njegovati svoju kulturu i svoje porijeklo, ostanite to što jeste”, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović Hrvatima koji su se u velikom broju okupili u subotu na svečanom otvaranju Hrvatskog kulturnog […]

Belichick je odlikovan za osobite zasluge u promicanju ugleda i interesa Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom višegodišnje iznimne sportske karijere. Predsjednik Milanović uručio je odlikovanje Belichicku u petak u Uredu Predsjednika Republike.

U svijetu sporta poznat kao Bill Belichick, ovaj Amerikanac hrvatskih korijena u svojoj dugoj i iznimno bogatoj sportskoj karijeri vodio je kao glavni trener više klubova u Nacionalnoj ligi američkog nogometa, NFL-u, a najveće uspjehe postigao je s New England Patriotsima, klubom s kojima je osvojio ukupno šest titula prvaka što će još godinama ostati neoboren rekord.

Tijekom svoje karijere često je s ponosom isticao hrvatsko porijeklo, odnosno korijene svoje obitelji koja je iz Draganića kraj Karlovca otišla u Ameriku.

Predsjednik Milanović odlikovao hrvatske diplomate: Jednom kada odeš, otpadnik si, gotovo

Povelju Republike Hrvatske predsjednik Zoran Milanović danas je uručio Hrvatskom diplomatskom klubu. Udruzi hrvatskih diplomata priznanje je dodijeljeno za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske diplomacije, proučavanju međunarodnih odnosa i vanjske politike Republike Hrvatske, javlja Ured predsjednika. “I drago mi je da se toliko ljudi, nakon toliko godina drži zajedno. To čak nisam ni […]

Bill Belichick doputovao je u Hrvatsku kao posebni gost trećeg Sunset Sports Media Festivala koji će se održati od 6. do 8. lipnja u Zadru.