Hrvati u Njemačkoj

Prvu svetu pričest u Kölnu primilo 33-oje mališana

1. lipnja 2023. u 8:35

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U crkvi Minoritenkirche u Kölnu trideset i troje prvopričesnika iz Hrvatske katoličke misije Köln blagovalo je prvi put s oltara Gospodnjeg.

Hrvati u Kölnu na poseban način proslavili Majčin dan

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u nedjelju je proslavljen Majčin dan. Bilo je vrlo svečano na središnjem slavlju u Minoritenkirche gdje je na kraju mise, kojom je predsjedao župni vikar fra Ivan Režić, upriličen glazbeno-scenski program u kojem je nastupio misijski VIS „Alojzije Stepinac“ i solist Mario Vrdoljak. Izvedene su skladbe “Moja majka”, “Mama, hvala […]

Misnom slavlju u prošlu subotu predsjedao je župni vikar fra Ivan Režić u koncelebraciji sa župnikom fra Vukom Buljanom.

Za skladno odvijanje pozdrava, recitacija, prinosa darova i cjelokupnu animaciju najveći obol dala je vjeroučiteljica s. Renata Rappi koja je djecu i pripremala za prvu pričest. Njoj je pomagala s. Bora Marki, a kod uređenja crkve nekoliko majki ovogodišnjih prvopričesnika.

Hrvatska katolička misija Köln

Tijekom slavlja pjevao je zbor mladih pod ravnanjem Antonije Knoll i VIS „Alojzije Stepinac“ pod ravnanjem Slavka Bočeka.

Za Hrvata godine u iseljeništvu izabran svećenik iz Kölna

Udruga “Hrvatski domoljub” koja djeluje među Hrvatima u iseljeništvu, ali i u domovini, dodijelila je priznanje fra Vuku Buljanu, voditelju Hrvatske katoličke misije Köln u Njemačkoj, za požrtvovni rad u promicanju domoljublja i karitativni rad. Priznanje, kip Alojzija Stepinca i plaketu, uručio mu je Marinko Šušak, član udruge koji je za tu prigodu došao u […]

Na kraju slavlja svima je zahvalio i čestitao župnik fra Vuk Buljan, a proslava je nastavljena za mnogim obiteljskim stolovima i u slavljeničkom raspoloženju.

Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln