FOTOGALERIJA

Stepinčevo u Chicagu predvodio biskup fra Ivica Petanjak. Župa pokazala i film o 50 godina hrvatske škole

6. veljače 2023. u 8:31

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska župa sv. Jeronima

Krčki biskup fra Ivica Petanjak predvodio je svetu misu i proslavu Stepinčeva u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu. S njim su nedjeljnu misu suslavili fra Antonio Musa i fra Gabrijel Škibola iz župe sv. Jeronima te njegov tajnik don Josip Karabaić.

Dubrovčani u Chicagu proslavili Festu svetog Vlaha

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu održana je 12. Festa svetog Vlaha. Članovi Kluba Dubrovnik, ujedno organizatori događaja, tijekom misnog slavlja prinijeli su darove. Misu je predvodio župni vikar fra Gabrijel Škibola. Svečana večera održana je u petak u župnoj dvorani sv. Jeronima. Više od stotinu okupljenih uzvanika pozdravili su: Mara Romanović, predsjednica Kluba […]

Blaženi kardinal Stepinac zaštitnik je hrvatske škole koja nosi njegovo ime i već pet desetljeća, od 1973. godine, djeluje u ovoj župi…

Hrvatska župa sv. Jeronima

“Bila je to tako radosna prigoda slavlja i zahvaljivanja. Obučeni u hrvatske narodne nošnje, više od 80-ero djece i mladih iz hrvatske škole ponosno su predstavljali 600 učenika koji su kroz 50 godina pohađali hrvatsku školu u ovoj velikoj hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u Chicagu”, rekli su iz Hrvatske župe sv. Jeronima.

Fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić u Chicagu zaređeni za đakone

U prošlu nedjelju u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu kotorski biskup mons. Ivan Štironja za đakone je zaredio fra Slavena Tomića i fra Alojzija Slavka Anđelića, članove Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. Prije početka svete mise riječ dobrodošlice ocu biskupu Ivanu, fra Jozi Grbešu, provincijalu hercegovačkih franjevaca, svim prisutnim svećenicima i redovnicima te svemu […]

Prije početka svete mise o. biskupa i sve prisutne pozdravila je Ivanka Paraga, ravnateljica Hrvatske škole kardinal Stepinac. Pod misnim slavljem čitala su djeca iz hrvatske škole. Biskup Petanjak nadahnuto je propovijedao o liku kardinala Stepinca.

Hrvatska župa sv. Jeronima

Na kraju svete mise s nekoliko riječi obratio se i župnik fra Antonio Musa, pozvavši sve na nastavak programa i ručak. Sveta misa završena je pjevanjem hrvatske himne i molitvom za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca.

Hrvatska župa sv. Jeronima

Nakon svete mise u župnoj dvorani aktualni učenici hrvatske škole počastili su sve prisutne pjesmom i prekrasnim zvucima tamburaške glazbe, a zatim je prikazan i dokumentarni film o 50 godina ove hrvatske škole pod nazivom “Nada u tuđini”.

Nakon 16 godina fra Ivica Majstorović odlazi iz Chicaga

Župa sv. Jeronima u Chicagu u nedjelju se oprostila od svoga dosadašnjeg župnika fra Ivice Majstorovića koji odlazi na novu službu u Kanadu. Fra Ivica je u Chicagu šest godina vodio hrvatsku katoličku misiju blaženog Alojzija Stepinca, a zatim je još deset godina služio kao župnik hrvatske župe sv. Jeronima. Na svetoj misi koju je […]

“Slavlje Stepinčeva jedno je od središnjih slavlja u našem iseljeništvu. Divno je vidjeti i osjetiti ljubav koju naš narod gaji prema našem svetom zaštitniku. Neka nas i u budućnosti prati njegov zagovor”, zaključili su iz ove hrvatske župe u Chicagu.

Hrvatska župa sv. Jeronima