Zürich

U Švicarskoj se okupilo više od 600 hrvatskih ministranata i članova misijskih zborova

24. svibnja 2024. u 8:26

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hkm-luzern.ch

U organizaciji Hrvatske katoličke misije Zürich na Duhovski ponedeljak održan je 20. susret hrvatskih ministranata i malih misijskih zborova.

U Zürichu predstavljena nova knjiga fra Ike Skoke. Donosi 621 pitanje koje je Bog postavio u Bibliji!

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je u subotu predstavljanje knjige fra Ike Skoke „Bog pita“. Voditelj misije Graubűnden/Gonzen/FL fra Zlatko Ćorić vodio program predstavljanja knjige u dvorani župe sv. Feliksa i Regule. Predstavljači su bili dipl. teolog Ante Jelavić, fra Goran Azinović, misionar u Zürichu i fra Marinko Šakota, voditelj misije St. Gallen. Tekstove iz […]

Preko 600 ministranata i članova malih misijskih zborova ispunilo je dvoranu sportskog centra Gries u Volketswilu. Na tribinama je bio velik broj roditelja i drugih odraslih.

hkm-luzern.ch

Prisutne je pozdravio fra Antonio Šakota, koordinator hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj. Program je počeo misnim slavljem koje je uz sumisništvo devetorice misionara predslavio fra Zlatko Ćorić, misionar iz Graubündenu.

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila Stepinčevo: Komunisti mrze, osvećuju se, pljačkaju i ubijaju

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je blagdan bl. Alojzija Stepinca svečanom misom koju je u nedjelju u crkvi sv. Josipa u Dietikonu predvodio fra Iko Skoko. Fra Iko je počeo propovijed odgovorom blaženog Alojzija Stepinca osobi koja ga je upitala kako on vidi budućnost hrvatskog naroda. Blaženik je odgovorio: „Dok god moj narod časti Blaženu […]

Nakon svete mise uslijedili su pojedinačni nastupi malih misijskih zborova. Nastupili su: “Anđeli svjetla” iz Basela, “Mir i dobro” iz Berna, “Sv. Tarzicije” iz St. Gallena, “Glasnici mira” iz Aargau, “Sv. Ante” iz Züricha, mali zbor iz Zuga i “Trubaduri sv. Franje” iz Luzerna.

hkm-luzern.ch

Programski dio animirao je fra Goran Azinović iz Züricha, dok je fra Niko Leutar, voditelj HKM-a Aargau i povjerenik Hercegovačke franjevačke provincije za Švicarsku voditeljicama i voditeljima zborova podijelio prikladne zahvalnice.

hkm-luzern.ch

Jednosatni predah i tjelesna okrjepa uslijedili su nakon zahtjevnog duhovnog i glazbeno-odgojnog programa. Čast prvonastupa u sportskom dijelu programa pripala je natjecateljima u trčanju i trčanju (skakanju) u vreći. Nakon toga nezaobilazna nogometna natjecanja.

Hrvatska katolička misija misija Zürich bila je zastupljena sa sedam ekipa. Nakon završnih igara natjecateljima su – u svim sportskim disciplinama i starosnim kategorijama – podijeljena prigodna odličja. No, bez obzira na postignute rezultate svi sudionici su dobili prigodnu medalju.

Zürich: Duhovna obnova i koncert Alana Hržice

U crkvi sv. Felixa i Regule u Zürichu, protekli vikend održana je duhovna obnova s gostovanjem poznatog glazbenika i evangelizatora Alana Hržice i njegova tima. Sveta misa slavljena je pod vodstvom patera Mate Anića koji trenutačno obnaša službu kao ravnatelj i glavni urednik Radija Marije u Sarajevu. Nakon mise Alan Hržica održao je duhovni nagovor […]

“Zahvalni Bogu na darovanoj prigodi, domaćinima na vrlo dobroj organizaciji, te s medaljama oko vrata, zaputili smo se svojim domovima svjesni da narod, obitelj i civilizacija koja cijeni život, prihvaća djecu i mlade, ima izglednu budućnost. Našu je misiju predstavljalo 120 djece i mladih. Uz njih su se pridružila i druga djeca te brojni roditelji i drugi vjernici. Već se radujemo novome Crominu”, zaključili su iz Hrvatske katoličke misije Zürich.

hkm-luzern.ch