Bog pita

U Zürichu predstavljena nova knjiga fra Ike Skoke. Donosi 621 pitanje koje je Bog postavio u Bibliji!

6. svibnja 2024. u 8:13

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Zürich

Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je u subotu predstavljanje knjige fra Ike Skoke „Bog pita“. Voditelj misije Graubűnden/Gonzen/FL fra Zlatko Ćorić vodio program predstavljanja knjige u dvorani župe sv. Feliksa i Regule. Predstavljači su bili dipl. teolog Ante Jelavić, fra Goran Azinović, misionar u Zürichu i fra Marinko Šakota, voditelj misije St. Gallen. Tekstove iz knjige čitale su Ružica Glavaš i Vlasta Končić.

Fra Iko Skoko predvodio duhovnu obnovu s Hrvatima u Hamburgu

Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Hamburg, uz spomen blažene Djevice Marije od krunice, a na temu „Međugorje u Hamburgu“, održana je od 28. rujna do 1. listopada. Voditelj je bio prof. dr. fra Iko Skoko. Duhovna obnova započela je u četvrtak svetom misom i klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici misijske središnjice. Drugoga dana […]

Program predstavljanja obogatili su pjesmama članovi Zbora mladih Ruah iz misije Graubűnden/Gonzen/FL. Oni su otpjevali pjesme: „Gledajte u Gospodina“, „Velik si“ i „Zdravo kraljice mira“, a nakon predstavljanja izveli su nekoliko duhovnih i domoljubnih pjesama.

Hrvatska katolička misija Zürich

Knjiga „Bog pita“ donosi 621 pitanje koje je Bog postavio u Bibliji. Ta pitanja su obrađena u 205 tekstova koje je fra Iko objavljivao srijedom u Večernjem listu, BiH izdanje.

Hrvati u Zürichu utemeljili Biblijski klub sv. Jeronima. Evo o čemu je riječ…

U Hrvatskoj katoličkoj misija Zürich jučer je utemeljen Biblijski klub sv. Jeronima koji broji 40 članova. Cilj kluba je poticati članove i druge u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich na čitanje Svetog pisma. Na početku prvog susreta pročitane su riječi iz Dogmatske konstitucije o božanskoj objavi: „Isto tako Sveti sabor gorljivo i na poseban način potiče […]

Recenzenti knjige su prof. dr. sc. fra Franjo Vidović i prof. dr. sc. Danijel Labaš. Nakladnik je Sveučilište u Mostaru PRESUM. Za nakladnika je potpisan rektor prof. dr. sc. Zoran Tomić, a za uredništvo izv. prof. dr. sc. Davorka Topić-Stipić. Grafičku pripremu napravio je Petar Soldo. Naslovnicu je oblikovao akad. kipar prof. Stjepan Skoko. Korekturu je uradio fra Marko Jurič, a lektoru prof. Toni Šarac. Knjiga je tiskana u tiskari FRAM, ZIRAL, Mostar.