Nakon ukidanja strogog lockdowna

Važna obavijest za Hrvate u Beču

5. svibnja 2021. u 9:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Nakon ukidanja strogog lockdowna u Beču u ponedjeljak, Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske zaprimat će, uz žurne predmete (putni list i smrtovnica), i zahtjeve za izradu novih putovnica, ali uz prethodnu rezervaciju termina (e-mailom ili telefonom).

Objavljena konačna odluka o dodjeli stipendija

Temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2020./2021., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Na Javni natječaj, koji je bio raspisan od 21. prosinca […]

Preuzimanje (podizanje) već izrađenih putovnica moguće je bez najave, svakim radnim danom od 8 do 12 sati, osim srijede.

“Napominjemo kako u hrvatskim diplomatskim predstavništvima nije moguća izrada putovnice u kraćem roku. Informacije o izradi putovnica u žurnom postupku možete pronaći na: mup.gov.hr“, javljaju iz konzulata.

Konzularni odjel Veleposlanstva u Beču obavijestio je nadležne austrijske vlasti kako su istekle putovnice i osobne iskaznice u Hrvatskoj važeće do 30 dana nakon prestanka pandemije. Primjena navedenog nije u svim austrijskim institucijama prihvaćena, stoga se moli prethodna provjera s nadležnom austrijskom institucijom.

Uređenje prostorija Hrvatske katoličke misije Luzern

Nakon što su u unutrašnjosti Hrvatske katoličke misije Luzern postavljene velike tapete crkve sv. Marka u Zagrebu, nastavljeno je postavljanje dekorativnih plisea koji ujedno štite od sunca, a završeno je i vizualno uređenje ulaznih vrata. Na vratima prema dvorani postavljena je zaštitna folija koju je osmislio inženjer Mišo Tomić. Za izvedbu se pobrinuo Goran Vukadin. […]

“Potrebno je pratiti situaciju na području epidemioloških mjera u Beču koja uvjetuje i način rad Konzularnog odjela vezano uz neposredan rad sa strankama u prostorijama Konzulata, kao i održavanje Konzularnih dana, koji su trenutačno otkazani”, objavio je konzulat.