Svaka čast

Veslao na ergometru ‘od Rijeke do Splita’, slao online razglednice, a skupljeni novac donirao HKM-u London

8. veljače 2021. u 0:15

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija London

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Londonu fra Ljubomir Šimunović primio je Nicholasa Frankopana, predsjednika britanske podružnice Hrvatskog svjetskog kongresa koji mu je predao prilog od 10,250 funti za obnovu misijske kuće.

Cro-Fond u mjesec dana prikupio 100 tisuća kuna

U jednomjesečnoj akciji, koju je pokrenula Fondacija “Cro-Fond” za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, prikupljeno je 1.594.634,00 dinara. Sudjelovalo je više od tisuću pojedinaca i 40 organizacija, kao i sve profesionalne institucije hrvatske zajednice. Inicijativu su podržale gotovo sve lokalne hrvatske zajednice – od Banata (Zrenjanin, Starčevo i Opovo), preko Srijema (Petrovaradin, Surčin, […]

Početkom prosinca 2020. Nicholas je krenuo s ambicioznim ciljem veslanja na ergometru od Marijanskog svetišta na Trsatu do Dioklecijanove palače u Splitu. Udaljenost između Rijeke i Splita iznosi 305.580 metara, a Nicholas je ovu misiju završio za 17 dana veslanja u svome domu u Londonu, javlja Hrvatska katolička misija London.

Tijekom izazova poslao je i online razglednicu iz svake od svojih luka, kao što su: Kraljevica, Dramalj, Novi Vinodolski, Senj, Lukovo, Prizna, Karlobag, Tribunj, Zadar, Biograd na moru, Murter, Vodice, Šibenik, Primošten, Vinišće i Trogir. Svaka je prikazivala čudesnu ljepotu hrvatske obale.

Fra Ljubomir je primajući prilog naglasio kako je svjestan zahtjevnosti trenutka te da cijeni ovu vrijednu inicijativu i zahvalan je na podršci kao znaku živog zajedništva.

FOTO: Hrvatska katolička misija London

Istaknuo je pojedinačnu zahvalnost svakom od 120 donatora, kako onih iz hrvatske katoličke zajednice, tako i svim prijateljima iz drugih zemalja poput Belgije, Danske, Francuske, Njemačke, Italije, Libanona, Poljske, Rusije i SAD-a. Čestitao je Nicholasu na ustrajnosti i savladanim preprekama te zazvao Božji blagoslov na sve buduće pothvate.

Hrvatska katolička misija London više od pola stoljeća pastoralno služi Hrvatima u Ujedinjenoj Kraljevini, a promiče i čuva hrvatski jezik i običaje u ovom dijelu svijeta.

Obnova dotrajalih misijskih prostorija je nužnost budući da se nije temeljno obnavljala od kupnje prije gotovo 50 godina. S obzirom na to da je već dugo okupljalište hrvatske zajednice, intenzivno ju koriste brojni posjetitelji i stanari što je dovelo do istrošenosti instalacija i unutarnjih elemenata pa je potrebna temeljita obnova istih.

Je li New York na koljenima ili u snijegu do koljena? Reportaža iz mjesta jezive tišine

Što suvislo reći u ovom trenutku i kako uopće započeti priču o metropoli koja je nekoć nosila ponosnu titulu “grada koji nikad ne spava”, a sada je postala mjesto “jezive tišine”? Jučer središte i glavni grad svijeta, danas – pustinja. Mnogi ljudi se pitaju što će biti s ovim gradom i hoće li više išta […]

Ako vam je moguće pridružite se prilogom:
THE CROATIAN CHURCH, SORT CODE: 50-21-01, ACCOUNT NO: 57228701
BIC I IBAN (uplata izvan UK): BIC NWBK GB 2L IBAN GB91 NWBK 5021 0157 2287 01
Prilog za obnovu može se uplatiti na ovoj poveznici…

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje