Svaka čast

Veslao na ergometru ‘od Rijeke do Splita’, slao online razglednice, a skupljeni novac donirao HKM-u London

8. veljače 2021. u 0:15

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija London

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Londonu fra Ljubomir Šimunović primio je Nicholasa Frankopana, predsjednika britanske podružnice Hrvatskog svjetskog kongresa koji mu je predao prilog od 10,250 funti za obnovu misijske kuće.

Cro-Fond u mjesec dana prikupio 100 tisuća kuna

U jednomjesečnoj akciji, koju je pokrenula Fondacija “Cro-Fond” za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, prikupljeno je 1.594.634,00 dinara. Sudjelovalo je više od tisuću pojedinaca i 40 organizacija, kao i sve profesionalne institucije hrvatske zajednice. Inicijativu su podržale gotovo sve lokalne hrvatske zajednice – od Banata (Zrenjanin, Starčevo i Opovo), preko Srijema (Petrovaradin, Surčin, […]

Početkom prosinca 2020. Nicholas je krenuo s ambicioznim ciljem veslanja na ergometru od Marijanskog svetišta na Trsatu do Dioklecijanove palače u Splitu. Udaljenost između Rijeke i Splita iznosi 305.580 metara, a Nicholas je ovu misiju završio za 17 dana veslanja u svome domu u Londonu, javlja Hrvatska katolička misija London.

Tijekom izazova poslao je i online razglednicu iz svake od svojih luka, kao što su: Kraljevica, Dramalj, Novi Vinodolski, Senj, Lukovo, Prizna, Karlobag, Tribunj, Zadar, Biograd na moru, Murter, Vodice, Šibenik, Primošten, Vinišće i Trogir. Svaka je prikazivala čudesnu ljepotu hrvatske obale.

Fra Ljubomir je primajući prilog naglasio kako je svjestan zahtjevnosti trenutka te da cijeni ovu vrijednu inicijativu i zahvalan je na podršci kao znaku živog zajedništva.

FOTO: Hrvatska katolička misija London

Istaknuo je pojedinačnu zahvalnost svakom od 120 donatora, kako onih iz hrvatske katoličke zajednice, tako i svim prijateljima iz drugih zemalja poput Belgije, Danske, Francuske, Njemačke, Italije, Libanona, Poljske, Rusije i SAD-a. Čestitao je Nicholasu na ustrajnosti i savladanim preprekama te zazvao Božji blagoslov na sve buduće pothvate.

Hrvatska katolička misija London više od pola stoljeća pastoralno služi Hrvatima u Ujedinjenoj Kraljevini, a promiče i čuva hrvatski jezik i običaje u ovom dijelu svijeta.

Obnova dotrajalih misijskih prostorija je nužnost budući da se nije temeljno obnavljala od kupnje prije gotovo 50 godina. S obzirom na to da je već dugo okupljalište hrvatske zajednice, intenzivno ju koriste brojni posjetitelji i stanari što je dovelo do istrošenosti instalacija i unutarnjih elemenata pa je potrebna temeljita obnova istih.

Je li New York na koljenima ili u snijegu do koljena? Reportaža iz mjesta jezive tišine

Što suvislo reći u ovom trenutku i kako uopće započeti priču o metropoli koja je nekoć nosila ponosnu titulu “grada koji nikad ne spava”, a sada je postala mjesto “jezive tišine”? Jučer središte i glavni grad svijeta, danas – pustinja. Mnogi ljudi se pitaju što će biti s ovim gradom i hoće li više išta […]

Ako vam je moguće pridružite se prilogom:
THE CROATIAN CHURCH, SORT CODE: 50-21-01, ACCOUNT NO: 57228701
BIC I IBAN (uplata izvan UK): BIC NWBK GB 2L IBAN GB91 NWBK 5021 0157 2287 01
Prilog za obnovu može se uplatiti na ovoj poveznici…