Mittelbaden

Zbog odgovornosti prema sebi i misiji nagrađeni odlaskom u zabavni park Tripsdrill

27. srpnja 2022. u 16:28

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Putovanje, druženje, iščekivanje, uzbuđenje, molitva, radost, pjesma, hrvatski dresovi – riječi su koje slikovito opisuju subotnji izlet prvopričesnika i ministranata Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u zabavni park Tripsdrill.

U HKM-u Mittelbaden ove godine proslavljeno čak šest prvih pričesti. Sakrament primilo 96-ero mladih!

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden od 7. svibnja do 3. srpnja 2022. svečano je proslavljeno šest prvih pričesti. Sakramentu euharistije pristupilo je 96-ero prvopričesnika koji su se kod svojih vjeroučitelja za taj trenutak pripremali cijelu školsku godinu. Djeca su prvi put primila i sakrament ispovijedi. Karlsruhe Prvo ovogodišnje slavlje prve pričesti održano je u subotu […]

Događaj je to kojim misija želi nagraditi redovitost prvopričesnika na vjeronauku i misama tijekom vjeronaučne godine, a posebno ministrante koji su aktivno uključeni u život misijskih zajednica.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Tri autobusa djece i mladih krenulo je u jutarnjim satima iz zajednica Gaggenau, Rastatt i Pforzheim, a kojima su se putem priključila i djeca iz zajednica Bruchsal, Baden-Baden, Karlsruhe i Kirrlach. Kao organizatori i voditelji autobusa bili su svećenici: don Ivo Nedić i don Stjepan Matijević, zatim pastoralni suradnici i vjeroučitelji: Sanja Gluhak, Đurđica Kušić i Darko Rubčić, te bogoslovi David Marić i Mario Majstorović. Uz spomenute voditelje autobusa tu su bili i roditelji iz pojedinih zajednica kao pomoć kod pratnje djece.

Njemačka: Kršteno šesto dijete u obitelji Petran

Jučer je u crkvi svetog Ante u Pforzheimu tijekom svete mise kršten mali Gabrijel – šesto dijete u obitelji Petran. Misu i obred krštenja predvodio je don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, oko oltara služilo je desetero ministranata s kojima je bio bogoslov Mario Majstorović, a tijekom mise pjevali su mladi iz zajednice […]

“Iako nas je putem do Tripsdrilla pratila kiša, poslije nas je dočekalo i ispratilo sunce. Dan je u svakom pogledu bio ispunjen pozitivnim dojmovima, radosnim susretima s drugima, adrenalinskim vožnjama i s još puno toga lijepog i nezaboravnog… Kako bi se i sljedeće godine okupili u ovako velikom broju, pozivamo ovogodišnje prvopričesnike, ostale djecu i mlade da se jave svojim vjeroučiteljima ili svećenicima te se tako uključe u ministrante! A svim sadašnjim ministrantima želimo da i dalje ostanu primjer služenja Crkvi i Bogu kroz ministrantsku službu”, napisala je Đurđica Kušić, pastoralna suradnica i vjeroučiteljica.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden