Red letenja

Croatia Airlines planira letove na 41 međunarodnoj liniji

18. ožujka 2022. u 0:08

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Croatia Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja (ožujak-listopad) planira proširiti mrežu međunarodnih odredišta, obnoviti dio linija na kojima se nije letjelo tijekom epidemiološkog stanja te pojačati letove na postojećim linijama u međunarodnom i domaćem prometu, priopćeno je iz kompanije.

Zaprešić Boysi posvetili pjesmu Hrvatima izvan domovine

Novi singl grupe Zaprešić Boys „Jedna domovina“ koji je predstavljen danas, posvećen je Hrvatima diljem svijeta, ali je ujedno i podsjetnik svim ljudima u ovim teškim vremenima kako se stvarala Lijepa Naša. “Da pamte i da ne zaboravljaju te da cijene žrtvu onih koji su se izborili za ovu lijepu zemlju, jer samo je jedna […]

Nacionalni avioprijevoznik tako uskoro planira povezati Hrvatsku s čak 21 međunarodnim odredištem, 22 europske zračne luke i letjeti na 41 međunarodnoj liniji. Ukupno je planirano preko 16 tisuća letova i otprilike 1,8 milijuna sjedala.

Zbog pojačane tržišne potražnje, kompanija planira povezati Zračnu luku Split s ukupno 18 europskih odredišta. Uvodi se pet novih sezonskih linija iz Splita i to za Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano i Stockholm. Iz Dalmacije će se moći letjeti u Atenu, Beč, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London (Heathrow i Gatwick), Lyon, München, Pariz, Prag, Rim i Zürich.

Veleposlanica Djamić o stanju u Ukrajini: Nitko od nas ne osjeća se sigurno jer znamo kakav se rat ovdje vodi

Anica Djamić, veleposlanica Republike Hrvatske u Ukrajini, u emisiji „Moguća misija“ Hrvatskoga katoličkog radija govorila je o povezanosti sa slovenskim misionarkama koje djeluju u toj zemlji, s obzirom na trenutačno ratno stanje. Veleposlanica Djamić je s Marijinim sestrama čudotvorne medaljice iz Slovenije povezana od početka svog mandata. „Stvorile smo lijepo prijateljstvo i duhovnu vezu jer […]

Iz Zagreba su tijekom ljetnog reda letenja planirani redoviti međunarodni letovi u 15 europskih odredišta. Obnavljaju se sezonski letovi Zagreb – Barcelona, a glavni grad Hrvatske bit će izravno povezan i s Amsterdamom, Atenom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split), Sarajevom, Skopljem i Zürichom.

Croatia Airlines tijekom ljetne sezone planira izravno povezati Dubrovnik sa šest europskih odredišta: Atenom, Frankfurtom, Münchenom, Parizom, Rimom i Zürichom.

Dva milijuna ljudi u svijetu zna hrvatski jezik. Nana, dida, sarma i pita najčešće su riječi

Ugledna lingvistička serija De Gruyter Mouton postoji 12 godina, a među 17 svezaka nedavno je objavljen zbornik posvećen hrvatskome jeziku, točnije hrvatskim govorima u dijaspori. Tim povodom istaknuti australski lingvist Jim Hlavac iz Melbournea otkriva nam pojedinosti o svojoj vlastitoj jezikoslovnoj karijeri i timu jezikoslovaca koji pišu o hrvatskome jeziku u dijaspori. Hlavac je u […]

Nacionalni avioprijevoznik ove sezone ponovno uvodi letove Rijeka – München, a novost je i uspostava cjelogodišnjih letova na liniji Osijek – München od 2. svibnja 2022.