Jedna domovina

Zaprešić Boysi posvetili pjesmu Hrvatima izvan domovine

17. ožujka 2022. u 11:45

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: YouTube/Screenshot

Novi singl grupe Zaprešić Boys „Jedna domovina“ koji je predstavljen danas, posvećen je Hrvatima diljem svijeta, ali je ujedno i podsjetnik svim ljudima u ovim teškim vremenima kako se stvarala Lijepa Naša.

Tomislav iz Kanade ima novu pjesmu i staru želju: Rodni kraj se ne zaboravlja

Tomislav Nosić iz Kanade ovih dana predstavio je svoju novu pjesmu “Samo ti”, za koju glazbu i tekst potpisuje Tomislav Marić, a aranžman i produkciju Hrvoje Domazet. Spot je snimio i režirao Zdravko Terkeš, s glumcima iz Kulturne udruge “LIBUŠA” Ljubuški. “Glavna poruka pjesme je da nam je u životu potreban samo On kako bismo […]

“Da pamte i da ne zaboravljaju te da cijene žrtvu onih koji su se izborili za ovu lijepu zemlju, jer samo je jedna domovina”, piše u najavi spota.

Zaprešić Boysi prije pandemije koronavirusa posjetili su brojne hrvatske zajednice diljem svijeta. Sa svih tih turneja donijeli su novo životno iskustvo i brojna poznanstva. A upravo to ih je motiviralo da našim ljudima posvete i jednu svoju pjesmu. I tako je nastao novi singl „Jedna domovina“, priča o posljednjim trenucima čovjeka koji je živio u tuđoj zemlji i kojemu je posljednja velika želja bila da još jednom vidi svoju domovinu.

Dubrovčanin iz Chicaga posvetio pjesmu bl. Stepincu

Danas je 61. obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Mnogi Hrvati u domovini i dijaspori odaju počast ovom dobrom čovjeku, koji se borio za vrijednosti na kojima počiva moderna i slobodna Hrvatska. Kardinala Stepinca često se sjete i u Chicagu. Naime, tamošnja hrvatska katolička misija od 1972. godine nosi njegovo ime, Stepinčevu sliku u crkvi […]

Nova pjesma Zaprešić Boysa doživjela je svoju pretpremijeru krajem studenoga 2021. na virtualnoj konferenciji MG2.7. Nakon katastrofalnih potresa brojne su se udruge Hrvata diljem svijeta okupile u globalnoj inicijativi One Croatia. I tako su članovi spomenute Inicijative odlučili pomoći bendu pa su nesebično prikupili financijska sredstva kako bi omogućili kvalitetniju produkciju videospota.

Hrvati iz Windsora, New Yorka, La Plate, Asunciona, Sydneya, Pertha, Beča te mnogih drugih gradova aktivno su sudjelovali u samom spotu, jer su iz svojih sredina slali videopozdrave jednoj domovini.

Poslušajte emotivnu pop baladu o povratnici iz Amerike: Sve novo, a u srcu znano

“Povratak u Svetu Janu” nova je emotivna pop balada koja je nadahnuta stvarnim događajem – hrvatska iseljenica iz Amerike (treći naraštaj) došla je prvi put u rodni kraj svoje bake i upoznala svu raskoš i ljepotu pradomovine. Glazbu i tekst potpisuje Boris Žitnik, za aranžman i glazbenu produkciju zaslužan je Rejhan Okanović Regi, a pjesmu […]

Spot za pjesmu „Jedna domovina“ potpisuju Nevio Smajić i Mario Borščak. Autor glazbe je Ante Pecotić, za produkciju i aranžman zaslužan je Bojan Šalamon-Shalla, a tekst potpisuje Marko Novosel.