Chicago

Đakonsko ređenje mladih hrvatskih franjevaca

16. rujna 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Cro Franciscans - Franjevci

Po rukama kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje, u nedjelju 16. listopada u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu za đakone će biti zaređeni fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić.

Poziv Hrvatima u Torontu na premijeru filma o Stepincu i Titu

Igrani film “THE CONVERSATION” koji se temelji na jedinom razgovoru koji su vodili nadbiskup Stepinac i maršal Tito, bit će prikazan u petak 7. listopada 2022. u 19 sati, u Dvorani Hrvatskog franjevačkog centra Norval. Taj povijesni susret dogodio se 4. lipnja 1945. u Zagrebu i umnogome je odredio (još uvijek određuje) noviju hrvatsku povijest. […]

Ovo je radosni događaj za Hrvatsku franjevačku kustodiju Svete Obitelji kojem će prisustvovati i roditelji kandidata za sveti red đakonata.

Sveta misa započinje u 16 sati, a nakon misnog slavlja druženje će biti organizirano u župnoj dvorani uz hranu i piće.

Novi župnik vikar u HKM-u Köln

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln umjesto dosadašnjeg župnog vikara fra Denisa Šimunovića koji je u zajednici proveo pet godina, a sada odlazi na službu župnika u Metković, došao je fra Ivan Režić, dosadašnji odgojitelj franjevačkih bogoslova u Splitu. Novi župni vikar rođen je na Maovicama kod Vrlike. Za svećenika je zaređen 2009. godine. Do sada […]

Svi koji planiraju biti dio zajedničkog stola neka se najave u župu sv. Jeronima do ponedjeljka 10. listopada pozivom na broj 312-842-1871 ili e-mailom na stjeromecroatian@gmail.com.