Bolnički kreveti

Donacija Hrvata iz Aachena za Novu Bilu

12. ožujka 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Aachen

Zahvaljujući vrijednoj donaciji bolnice Marienhospital u Aachenu, bolnica u Novoj Biloj dobila je 31 krevet i 22 ormarića.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Aachen krizmano 29-ero mladih

Hrvatska katolička misija Aachen proslavila je u subotu u crkvi Svetog križa sakrament svete potvrde. Za ovu svečanu prigodu iz Berlina je doputovao mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij koji je u prepunoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje i podijelio sakrament za ukupno 29-ero kandidata. U koncelebraciji su bili fra Ivica Radić, voditelj HKM-a Aachen, fra Tomo […]

Posebne zasluge za ovu donaciju idu Benjaminu Michaelu Kochu, ravnatelju spomenute bolnice te Jozi Petroviću i njegovoj supruzi Sonji, koji su također zaposlenici Marienhospitala.

U organizaciju otpremanja kreveta uključili su se članovi Hrvatske katoličke misije Aachen s voditeljem fra Ivicom Radićem i Hrvatski klub FC Cro Sokoli. Prijevoz je organiziran u suradnji s Crvenim Križem iz Travnika.

Ovo nije prva donacija bolničkih kreveta iz Aachena. Prije nekoliko godina slična gesta upućena je bolnici u Travniku.

Hrvatska zastava na jednom od središnjih događaja u Europi

U Aachen su u čast svečanog otvaranja Dvorske kapele još davne 799. godine pristigle četiri relikvije iz Jeruzalema: Gospina haljina koju je prema tradiciji nosila u noći kada je rodila Isusa, platno u koje je Gospa umotala Isusa kada ga je rodila, platno u koje je bila umotana glava Ivana Krstitelja nakon pogubljenja i platno […]

Kako navodi Jozo Petrović, u planu je nastavak ovog plemenitog rada pripremanjem novih donacija za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.