2. Javni poziv

Evo kako za dobre projekte možete dobiti do 20 tisuća eura

5. listopada 2023. u 10:00

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

S ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Lijepe Naše, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu.

Za projekte hrvatske dijaspore ove godine čak milijun eura!

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva zbog ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu. Na Natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) s djelatnostima i aktivnostima koje su predmet financiranja, a upisane su u registar ili […]

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 880.000,00 eura. Najniži iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 663,61 eura, a najviši iznos 19.908,42 eura, dok je najniži iznos jednokratne financijske potpore ugroženim pojedincima pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i ugroženim pojedincima povratnicima/useljenicima iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore 265,45 eura, a najviši 3.318,07 eura. Jedan prijavitelj može podnijeti najviše dvije prijave na ovaj Javni poziv.

Neprofitne organizacije u papirnatom obliku putem pošte dostavljaju ovjerenu Izjavu prijavitelja o točnosti podataka za neprofitne organizacije (A-kategoriju) s uvjerenjem nadležnog suda, ne starijim od šest mjeseci, da se ne vodi kazneni postupak protiv osobe ovlaštene za zastupanje organizacije, i/ili potvrdu da osoba ovlaštena za zastupanje organizacije nije pravomoćno osuđena za počinjenje kaznenog djela (izvornik ili njegova ovjerena preslika).

Fizičke osobe u papirnatom obliku putem pošte dostavljaju vlastoručno potpisanu Izjavu prijavitelja o točnosti podataka za fizičku osobu (B-kategoriju) s uvjerenjem nadležnog suda, ne starijim od šest mjeseci, da se ne vodi kazneni postupak protiv fizičke osobe i/ili potvrdu da fizička osoba nije pravomoćno osuđena za počinjenje kaznenog djela (izvornik ili njegova ovjerena preslika).

Odluka o dodjeli sredstava za programe i projekte od interesa za hrvatski narod u BiH

Na 239. sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. osigurana na stavkama Središnjeg […]

Ugroženi pojedinci – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske u papirnatom obliku putem pošte dostavljaju vlastoručno potpisanu Izjavu prijavitelja o točnosti podataka za ugrožene pojedince pripadnike hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske (C-kategoriju) s uvjerenjem nadležnog suda, ne starijim od šest mjeseci, da se ne vodi kazneni postupak protiv prijavitelja i/ili potvrdu da prijavitelj nije pravomoćno osuđen za počinjenje kaznenog djela (izvornik ili njegova ovjerena preslika).

Ugroženi pojedinci – povratnici/useljenici iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore u papirnatom obliku putem pošte dostavljaju vlastoručno potpisanu Izjavu prijavitelja o točnosti podataka za ugrožene pojedince – povratnike/useljenike iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore (D-kategoriju) s uvjerenjem nadležnog suda, ne starijim od šest mjeseci, da se ne vodi kazneni postupak protiv prijavitelja i/ili potvrdu da prijavitelj nije pravomoćno osuđen za počinjenje kaznenog djela (izvornik ili njegova ovjerena preslika).

Svu ostalu traženu dokumentaciju potrebno je učitati u sustav, prije nego što se e-prijavni obrazac konačno spremi i pošalje putem računalnog sustava.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave Javnog poziva i traje zaključno do 3. studenog 2023. godine.

U Pečuhu otvorena nova zgrada Hrvatskog internata: Djeca i mladi svima su najvažniji

U blizini središta grada Pečuha jučer je svečano otvorena nova zgrada Hrvatskog internata Collegium Croaticum. U zgradi internata smještene su četiri dvokrevetne sobe: dvije sobe posjeduju pripadajuću kupaonicu i učionicu za slobodne i društvene aktivnosti u kojoj će studentima biti omogućeno mjesto za učenje uz kvalitetnu opremljenost. Smještaj će biti osiguran za osmero studenata. “Otvaranje […]

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: +3851/6444-653 i +3851/6444-664 radnim danom od 10 do 15 sati ili na e-mail adresi: programi-projekti@hrvatiizvanrh.hr.

Više informacija doznajte na ovoj poveznici…