Prije ljetnih praznika

Generalni konzulat u Stuttgartu najavljuje dva konzularna dana

20. svibnja 2022. u 8:21

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: mup.gov.hr

Generalni konzulat u Stuttgartu održat će dva konzularna dana prije ljetnih odmora. Zahtjevi će se moći podnijeti samo za putovnice, ne za druge konzularne radnje.

Stuttgart: Poziv na izložbu učeničkih radova i besplatna online likovna radionica

Hrvatska nastava u Njemačkoj poziva sve učenike na izložbu radova koja će se održati u petak 11. veljače 2022. od 17 do 18.30 sati. “Vaši učitelji pripremaju za vas veseli šareni program prigodom otvorenja izložbe: red pjesme, red glume, red poezije… Kao šećer na kraju održat će se svečana dodjela nagrada za pobjednike našega kreativnoga […]

Konzularni dani bit će održani u dva termina (subotom):

  • 4, lipnja 2022. od 10,30 do 15,30 sati
  • 16. srpnja 2022. od 10,30 do 15,30 sati

“Svi zainteresirani koji žele podnijeti zahtjev u navedenim terminima, a u cilju poštivanja minimalnih epidemioloških mjera, molimo da se jave Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg”, javljaju iz konzulata u Stuttgartu.

A zainteresirani se mogu javiti od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 sati na tel. 0761 33935.

Svi oni koji su u Generalnom konzulatu u Stuttgartu već podnijeli zahtjev za putovnicu i čije su putovnice izrađene i žele uručenje u Freiburgu, trebaju se javiti na e-mail konzulata gkrhst@mvep.hr i moći će putovnice preuzeti u Freiburgu.

Hrvati iz Stuttgarta na Banovinu poslali konvoj medicinske pomoći, građevinskog materijala…

U Sisačko-moslavačku županiju u petak je stigao konvoj humanitarne pomoći u organizaciji Crvenog križa Esslingen, hrvatskih udruga Hrvatska kulturna zajednica Stuttgart i Vila Croatia te Facebook grupe i portala Hrvati Stuttgart. “Prikupilo se mnogo stvari koje idu u bolnice, primjerice u Sisku i Petrinji te u staračke domove. Velik dio donacija namijenjen je Udruzi Kas”, […]

“Ovo je privremena mjera, a kada se situacija normalizira vratit ćemo uobičajene termine za konzularne dane (srijedom). S obzirom na veličinu prostora u kojem se održava konzularni dan, molimo sve da nose maske”, zaključuju iz Generalnog konzulata u Stuttgartu.