VIDEO

Hodočašće Hrvata iz Frankfurta u svetište Banneux

26. lipnja 2024. u 9:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: OFS HKŽ Frankfurt

Franjevački svjetovni red Hrvatske katoličke župe Frankfurt na Majni zajedno s Framom uputio se na jednodnevni nedjeljni izlet u svetište “Djevici siromaha” u Belgiju.

Hrvati iz Koblenza hodočastili u belgijski Banneux

Hrvatska katolička misija Koblenz hodočastila je protekli vikend u svetište Djevice od siromaha u belgijski Banneux. Više od 80 aktivnih članova zajednice i voditelj misije započeli su put okupljanjem ujutro pred bistom bl. kardinala Stepinca u Koblenzu, gdje su ovo putovanje stavili pod njegovu zaštitu i zagovor. U svetište su vjernici ušli u procesiji, noseći […]

Nakon što su hodočastili siromašnom bratu iz Asiza, svetom Franji, vjernici predvođeni župnikom fra Petrom Komljenović i sestrom Filipom Smoljo ovog puta su odlučili posjetiti Gospino svetište u Banneux gdje se ona ukazala 1933. godine tada 11-godišnjoj djevojčici Marietti Beco i sebe nazvala Djevicom siromaha.

Tijekom jednog ukazanja potekao je i izvor žive vode da bi se na tom mjestu, kako je Gospa objasnila, liječili bolesni iz svih naroda. Po dolasku u svetište hodočasnici su prvo pogledali film o ukazanjima “Djevice siromaha” djevojčici Marietti. Zatim su se svi zajedno uz molitvu i pjesmu uputili u obilazak svetišta.

Hrvatska dijaspora iz Njemačke, Belgije, Nizozemske i Luksemburga na 48. hodočašću

Hrvati katolici iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, Belgije, Nizozemske i Luksemburga hodočastili su 16. rujna 2023. već 48. put Mariji Djevici Siromaha u Banneux. Riječ je o malom mjestu u Belgiji s otprilike 300 stanovnika, gdje se davne 1933. godine djevojčici Mariette osam puta ukazala blažena Djevica Marija, predstavivši se kao „Djevica Siromaha”. Od tada […]

Nakon kratke pauze uslijedila je sveta misa koju je predvodio župnik fra Petar. Sretni i duhovno obogaćeni te zahvalni dragom Bogu i Majci siromaha uz pjesmu i u slavljeničkom duhu uputili su se prema Frankfurtu.