Hrvati u Njemačkoj

Hrvatska katolička misija Freiburg nakon dvogodišnje stanke hodočastila u Lurd

24. svibnja 2023. u 0:37

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Nakon dvogodišnje stanke tradicionalnom hodočašću Hrvata iz zapadne Europe ove se godine pridružila i Hrvatska katolička misija Freiburg. Jedan autobus iz Freiburga, a drugi iz Rheinfeldena, krenuli su prošlu srijedu prema Lurdu.

Prvu svetu pričest u Freiburgu primilo 17-ero mališana

U crkvi Srca Isusova u Freiburgu prvu svetu pričest u subotu je primilo devet djevojčica i osmorica dječaka. Predvođeni župnikom vlč. Veselkom Župarićem, prvopričesnici su odjeveni u bijele haljine u procesiji ušli u crkvu. Zatim su prinijeli kruh, upaljenu krsnu svijeću, vodu, haljinu od krštenja, srce s imenima pričesnika, cvijeće i krunice. Nakon molitve pričesnika, […]

Župljani su tijekom prvog dana sudjelovali na misnom slavlju, a zatim i na večernjoj procesiji sa svijećama. Unatoč umoru od putovanja, hladnom vremenu i kiši, posebnost i ozračje lurdskog svetišta već je na početku dalo naslutiti da ništa ne može pokvariti radost okupljanja velikog broja hrvatskih vjernika na slavljenje Boga molitvom, pjesmom i zajedništvom.

Drugoga dana vjernici su sudjelovali na jutarnjoj misi u bazilici svete krunice, a zatim su se fotografirali na trgu ispred bazilike te uputili na križni put koji je poslužio kao duhovna priprema sakramentu ispovijedi.

Velik broj hrvatskih hodočasnika pristupio je sakramentu ispovijedi, što je milost za svakoga, a posebno na mjestu kakvo je Lurd. Dan je završen ponovno uz procesiju sa svijećama.

Trostruka radost za Hrvate u Freiburgu: Ono najbitnije je vidljivo srcu

Ove godine Hrvatska katolička misija Freiburg – Bad Säckingen doživjela je trostruku radost jer je tridesetero djece podijeljeno u tri skupine primilo Prvu svetu pričest. Budući da je zbog pandemije koronavirusa događaj već bio odgođen, nesuđeni prošlogodišnji prvopričesnici sakramentu su pristupili prvi u 2021. Veliko slavlje svečano su zaključili slavljenici iz Rheinfeldena, gdje dugo nije […]

Posljednjeg dana vjernici misije sudjelovali su na svetoj misi u špilji Gospinog ukazanja, čime je i službeno završeno ovogodišnje hodočašće u Lurd. Prema Freiburgu su krenuli nakon mise i stigli u kasnim večernjim satima obogaćeni molitvom i duhovnošću koje su primili u Lurdu, javili su Hrvati iz Freiburga.