Njemačka

Hrvati proslavili 50. rođendan misije u Rothenburgu

11. srpnja 2023. u 8:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Nürnberg

Misijska zajednica u Rothenburgu ob der Tauber, koja pripada Hrvatskoj katoličkoj misiji Nürnberg, u subotu je proslavila 50. godišnjicu svog osnutka.

Hrvati iz Freiburga uspješni na sportskom turniru u Singenu

Sportski susret u organizaciji Koordinacije Ulm održan je u prošlu subotu u Singenu. Sudjelovalo je 240-ero učenika (ukupno 22 nogometne i 12 ekipa sportskih igara). Nogomet je održan u tri, a sportske igre u dvije kategorije. Ekipe iz Freiburga nastupale su u obje kategorije nogometa i sportskih igara. U nogometu su se natjecale ekipe Nezaustavljiva […]

Priprava i godišnjice proslavljene su s domaćom Župom sv. Ivana koju vodi dekan Herald Sassik, a u čijem je pastoralnom vijeću troje Hrvata. U toj mjesnoj crkvi Hrvati desetljećima slave misu na hrvatskom jeziku.

Podršku proslavi dao je i grad Rothenburg na čelu s gradonačelnikom. Središnji dio proslave bilo je euharistijsko slavlje koje je pod šatorom predslavio domaći njemački župnik s predstavnikom Bamberške nadbiskupije don Stjepanom Matijevićem, don Matom Križićem, don Ivanom Stojanovićem i sadašnjim voditeljem misije don Dragom Škaricom.

Nakon mise održani su prigodni pozdravni govori o suradnji, suživotu i međusobnom pomaganju Hrvata i domaćina. Za sve to voditelj misije zahvalio je uime svih Hrvata, uz želju da i buduća suradnja bude plodonosna.

Proslavljeno pola stoljeća Hrvatske katoličke misije Esslingen: Bogu treba dati mjesta u svom životu

Od 30. lipnja do 2. srpnja 2023. vjernici svih zajednica koje danas djeluju na prostoru nekadašnje misije Esslingen proslavili su 50. rođendan Hrvatske katoličke misije Esslingen. Dekretom rotenburškog biskupa Gebharda Fürsta 2005. Hrvatska katolička misija Esslingen razdijelila se na četiri zajednice: HKZ Esslingen, HKZ Nürtingen, HKZ Kirchheim i HKZ Filderstadt. Svi članovi župnih vijeća s […]

Nakon mise misijska folklorna skupina imala je nekoliko točaka hrvatskog plesa i pjesme, što je razveselilo prisutne. Druženje i slavlje nastavljeno je uz okrjepu i pjesmu.