Croatian Heritage Night

Hrvati u Kanadi prisjetili se posljednjeg velikog događaja prije koronavirusa: Dario je ostao pristupačan, jednostavan i skroman

29. prosinca 2020. u 10:23

Potrebno za čitanje: 1 min

Ana Bačić

Vijesti

FOTO: Walter Sudetic

Početkom godine u Scotia Bank sportskoj dvorani u Torontu održana je regularna utakmica NBA momčadi Phoenix Sunsa i Raptorsa iz Toronta, tima za koji igra Dario Šarić. Ovo je posljednji veliki događaj u našoj zajednici prije koronavirusa pa ga se prisjećamo na kraju ove teške godine.

Nisu dopustili da njihova crkva propadne. Hvala od srca obitelji Miketić iz SAD-a

Hrvatska dijaspora iz prekomorskih zemalja već desetljećima svim srcem i svom dušom daje doprinos našoj domovini. Katoličku vjeru i hrvatski identitet uspjeli su zadržati kroz stoljeća, kako u domovini, tako i u iseljeništvu. Vjera u Boga uvijek im je bila snažan podsjetnik na vlastiti identitet, jezik i običaje koje su donijeli iz rodne Hrvatske. Karlovački […]

Na uzbudljivoj večeri “Croatian Heritage Night”, koju je 21. veljače organizirala Kanadsko-hrvatska poslovna komora iz Toronta, bilo je preko 500 Hrvata.

“Osim što promovira poslovne veze i prilike za ulaganje i povezivanje Hrvata s domovinom, Kanadsko-hrvatska komora dosad je uspješno promovirala hrvatsko kulturno naslijeđe, pa i sportska dostignuća Hrvata u Kanadi”, istaknula je menadžerica komore Wanita Kelava.

“Komora je do sada organizirala dvije nogometne utakmice na temu Dana hrvatske baštine s momčadi Toronto FC. Sada se nametnuo izazov započeti seriju košarkaških utakmica. Sama činjenica da trenutačno sedmorica Hrvata igraju u NBA-u, dodatna je prilika da se promoviraju sportski uspjesi naših igrača”, dodala je Kelava.

U velebnoj dvorani Raptorsa iz Toronta s 20 tisuća gledatelja, slavio je sam domaćin. Poslije utakmice Dario Šarić obratio se okupljenim Hrvatima: “Stvarno je super osjećaj kada vas na skroz drugoj strani planete dočeka ovoliki broj Hrvata”.

Ulaznice za utakmicu Raptorsa rasprodane su u rekordnom roku, za samo tri sata! U publici je bio i Ive Dadić iz Oakvillea koji je dočekao svog zemljaka, rođenog Šibenčanina Darija: “Uvijek u svakom sportu pa tako i u košarci pratim timove u kojima igraju Hrvati. Dario je izvrstan sportaš, a isto tako i čovjek. Ostao je pristupačan, jednostavan i skroman bez obzira na svoje sportske uspjehe”, istaknuo je Ive, koji je na utakmicu došao u pratnji svojih sinova.

Rudnik

Prvi Hrvati u Kanadi obećali su svojoj djeci bolji život

Prvi val Hrvata koji su došli otkriti Kanadu, naseliti se i smjestiti u toj zemlji bili su zdravi i robustni, a opisivani su kao “kolumbusari” (što znači oni koji su došli s Columbusom), “Amerikanci” (oni koji su bili u Americi) i pustolovi u okvirima velike sredozemne tradicije već od Odiseja, te borci za sreću. Taj […]

U Kanadsko-hrvatskoj komori planirali su novi košarkaški susret u Seriji hrvatske baštine, no s obzirom na situaciju s koronavirusom, ovaj događaj s početka godine ostat će jedini u 2020. Lijepo ga se prisjetiti!