Veliko srce

Hrvati u Münchenu prikupili više od 18 tisuća eura za pomoć Ukrajini

14. ožujka 2022. u 0:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

Franjevci Hrvatske katoličke župe München uputili su apel svim vjernicima svoje župe da se uključe u prikupljanje novčane pomoći za ratom pogođen narod u Ukrajini, kao i za prihvat izbjeglice koje već u velikom broju borave u Münchenu i cijeloj Njemačkoj, javlja IKA.

Veleposlanica Djamić o stanju u Ukrajini: Nitko od nas ne osjeća se sigurno jer znamo kakav se rat ovdje vodi

Anica Djamić, veleposlanica Republike Hrvatske u Ukrajini, u emisiji „Moguća misija“ Hrvatskoga katoličkog radija govorila je o povezanosti sa slovenskim misionarkama koje djeluju u toj zemlji, s obzirom na trenutačno ratno stanje. Veleposlanica Djamić je s Marijinim sestrama čudotvorne medaljice iz Slovenije povezana od početka svog mandata. „Stvorile smo lijepo prijateljstvo i duhovnu vezu jer […]

Tragom poziva nadbiskupije München Freising, ova hrvatska katolička župa organizirala je smještaj za 100 ukrajinskih izbjeglica u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca u Hrvatskom domu u Münchenu.

Fratri su na nedjeljnim misama pozvali obitelji koje mogu ponuditi svoje smještajne prostore za izbjegle ratom pogođene Ukrajince da se prijave u župni ured.

Ukrajinskim izbjeglicama, koje borave na području Bavarske i nadbiskupije München Freising, sve inozemne misije preko Ukrajinske katoličke misije München već dostavljaju pakete pomoći u hrani i potrebnim namirnicama.

Vujeva: Je li današnja Ukrajina slika Hrvatske iz 1991. godine?

Nepravedno je to, ali neke zemlje se jednostavno nađu na takvom položaju da se preko njih prelamaju interesi velikih i moćnih. Trajno su to nesređena stanja u kojima latentni sukob konstantno buja ispod naizgled mirne svakidašnjice. Kao neugasli požar, koji se krije u prastarim panjevima, vatra sukoba i rata tinja i čeka trenutak kada će […]

„Suosjećajući s braćom i sestrama u Ukrajini, želimo im iskazati kršćansku ljubav i solidarnost, pa pomoći i olakšati teško životno stanje u kojem se nalaze. Naša župa se odmah uključila u tu plemenitu akciju u iskazivanju pomoći svim ratom pogođenim ljudima. Prije tri desetljeća i mi Hrvati smo proživljavali ratne nevolje i bili sretni kada smo osjetili moralnu, materijalnu ili bilo koju drugu podršku. Zato je humano i blagoslovljeno što su kod svih europskih zemalja prognanici iz Ukrajine naišli na brojne Šimune Cirence, koji im pomažu nositi križ, kako bi preživjeli ratnu dramu koja je zahvatila njihovu zemlju”, rekao je župnik fra Petar Klapež.

Evo kako možete pomoći ukrajinskom narodu ako živite u Baselu i okolici

Vjernici Hrvatske katoličke misije Basel u nedjelju su u Baselu i Liestalu molili za mir u Ukrajini i pritom skupljali novčanu pomoć nesretnom narodu. “Rat u Ukrajini veliko je upozorenje i čovječanstvu i svima nama da se duhovno ‘probudimo’ i svim srcem Bogu vratimo. Hrvatski narod, dok još uvijek liječi i zacjeljuje bolne rane sjećajući […]

Svi koji žele u ovoj korizmi sudjelovati u akciji, prilog mogu dostaviti u župni ured ili uplatiti na račun župe s naznakom “Pomoć za Ukrajinu!”

Liga Bank e.G, Fil. München
Erzd. München-Fr. w/Kroat.K.Gem. München
DE94 7509 0300 0002 0202 03
BIC: GENODEF1M05
S naznakom: Für die Kriegsopfer in Ukraine

Do sada je prikupljeno 18.289,00 eura.