Euharistijsko slavlje

Hrvati u Münchenu proslavili blagdan svetoga Antuna Padovanskog

20. lipnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

Blagdan svetoga Antuna Padovanskog proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem u četvrtak u Hrvatskoj katoličkoj župi blaženog Alojzija Stepinca u Münchenu.

Emotivan govor u Münchenu: Vjera bez djela je mrtva!

U Hrvatskoj katoličkoj župi München protekli vikend održan je godišnji sastanak Udruge „Ruke dobrote“. Susret je započeo misom koju je u crkvi sv. Pavla služio fra Vuk Buljan, jedan od osnivača udruge i trenutačni voditelj Hrvatske katoličke misije Köln. Fra Vuk je molio za sve hrvatske branitelje, kako pokojne tako i žive, kao i za […]

Euharistijsko slavlje predvodio je prof. dr. fra Ante Akrap, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, predvoditelj i trodnevne duhovne obnove, a koncelebrirali su domaći župnik fra Petar Klapež i svećenici koji djeluju u župi: fra Jozo Župić, fra Slaven Čeko i fra Frano Milanović Litre.

Nakon ulazne procesije, pozdravnu riječ vjernicima uputio je fra Petar Klapež, istaknuvši da su se pripremali za blagdan moleći pobožnosti utorkom u čast svetome Antunu Padovanskom, trodnevnom duhovnom obnovom uoči blagdana, te hodočašćem u Padovu.

Hrvatska katolička župa München

U propovijedi je fra Ante Akrap govorio o životu, djelovanju i onome što sv. Antuna čini omiljenim i poznatim svecem, a to je bila njegova ljubav prema Isusu Kristu. Naglasio je da je Antun gorio i izgorio za Isusa, toliko da je želio biti mučenik i umrijeti mučeničkom smrću.

Na kraju misnog slavlja, na poziv župnika fra Petra, ispred oltara su se okupila djeca i njihovi roditelji, a fra Ante je izmolio molitvu zaštite svetome Antunu Padovanskom. Zatim je blagoslovio djecu i roditelje te sve vjernike u crkvi.

Liturgijsko pjevanje predvodili su dječji zbor župe „Hrvatski slavuji“ i članovi Mješovitog zbora pod ravnanjem s. Nikoline Bilić, izvodeći poznate skladbe napisane u čast svetog Antuna.

Proslavi blagdana svetoga Antuna Padovanskog prethodila je trodnevna duhovna obnova koju je također predvodio fra Ante Akrap.

Fra Goran Azinović slavio Stepinčevo s Hrvatima u Münchenu

Hrvatska katolička župa München proslavila je Stepinčevo s trodnevnicom u župi, koju je ove godine predvodio fra Goran Azinović, franjevac Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije i dušobrižnik Hrvatske katoličke misije Zürich. Trodnevnica je započela u crkvi St. Paul na Theresienwiese. Tijekom sve tri večeri voditelj je nakon molitve krunice održavao duhovni nagovor s […]

Program duhovne obnove tijekom sve tri večeri glazbeno je pratio zbor i orkestar Hrvatske katoličke župe München pod ravnanjem s. Nikoline Bilić.

Hrvatska katolička župa München