vlč. Ivica Damjanović

Hrvatima u Bochumu i Gelsenkirchenu predstavljen novi voditelj misije

4. listopada 2021. u 16:33

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Vlč. Ivica Damjanović, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, novi je voditelj Hrvatske katoličke misije Bochum-Gelsenkirchen. Uvođenje u službu održano je u oba grada, u kojima se ova misija sabire na bogoslužje.

Novi voditelj HKM-a Regensburg: Uzmi svoj križ jer te vodi u Nebo

Tijekom mise u bazilici Naše Gospe kod Stare kapele u Regensburgu, jučer je vjernicima hrvatske katoličke misije predstavljen novi voditelj vlč. Vlado Letinčić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije. Kanonik Thomas Pinzer, voditelj glavnog odjela za dušobrižništvo Biskupije Regensburg, pročitao je na početku misnoga slavlja dekret regensburškog biskupa mons. Rudolpha Voderholzera, kojim se vlč. Letinčić imenuje novim voditeljem […]

Hrvatskoj zajednici vlč. Damjanovića predstavio je vlč. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, zahvalivši pritom đakovačko-osječkom nadbiskupu mons. Đuri Hraniću što je vlč. Damjanovića stavio Ravnateljstvu na raspolaganje u svrhu imenovanja voditeljem ove misije.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Zahvalio je i prisutnim predstavnicima mjesne Crkve: referentici Biskupije Essen za zajednice materinskih jezika Anji Petrik i župniku u Bochumu vlč. Michaelu Ludwigu, a u Gelsenkirchenu kanoniku mons. Michaelu Dörnemannu iz Biskupskoga ordinarijata i mjesnom župniku Markusu Pöttbeckeru.

Vlč. Damjanovića pozdravili su spomenuti predstavnici mjesne Crkve, zaželjevši mu dobru suradnju. Predstavnice Misijskog vijeća; Heike Fofić u Bochumu i Ksenija Ivančić u Gelsenkirchenu, također su poželjele dobrodošlicu novom voditelju misije, koji je svima zahvalio na toplom prijemu te pozvao na dijalog i suradnju.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Oba misna slavlja predvodio je vlč. Damjanović, a pod njima je propovijedao ravnatelj Markić, pozvavši sve da se ugrade u Božji san i plan o čovjeku te da budu puni povjerenja u Boga baš kao što su djeca ispunjena povjerenjem u svoje roditelje. Na misi u Gelsenkirchenu koncelebraciji se pridružio i umirovljeni essenski svećenik Ivo Bartulović, rodom iz Hrvatske.

Vlč. Andrija Župarić novi dušobrižnik za Hrvate u Njemačkoj

Na nedjeljnim misnim slavljima u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu u službu je uveden novi voditelj zajednica vlč. Andrija Župarić, Uz vlč. Župarića, suslavio je i vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj. U svojoj propovijedi vlč. Ivica govorio je o potrebi radosnog služenja. Delegat Komadina istaknuo je uvijek […]

U obje zajednice ove misije kao pastoralna suradnica djeluje Dragica Vidović koja se posebno angažirala kako bi sve bilo lijepo i dostojanstveno organizirano.