Gospić

Hrvatska katolička misija Beč organizira odlazak na Susret hrvatske katoličke mladeži

23. veljače 2024. u 8:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Grad Gospić i Gospićko-senjska biskupija domaćini su 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se pod geslom “Raduj se za svoje mladosti!” održati 4. svibnja ove godine u tom hrvatskom gradu.

U Beču održan duhovni koncert Alana Hržice. Mjesta su bila rezervirana mjesecima unaprijed

U prošlu subotu u bečkoj crkvi Pfarrgemeinde Hl. Kreuz održan je duhovni koncert slavljenja i molitve u izvedbi poznatog glazbenika Alana Hržice. Ovaj događaj privukao je značajan interes, a mjesta su bila rezervirana mjesecima unaprijed, što svjedoči o velikom zanimanju za vjerskim sadržajima među Hrvatima koji žive u inozemstvu. Svetu misu, koja je prethodila koncertu, […]

Pozvani su mladi od 18 do 35 godina na iskustvo zajedništva, radosti, molitve, slavljenja i druženja sa svojim vršnjacima iz cijele Lijepe Naše, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja diljem svijeta.

Prijave su započele i traju do 24. ožujka 2024. Obrazac za prijavu nalazi se na ovoj poveznici…

Hrvatska katolička misija Beč javlja kako je planiran zajednički polazak autobusom 3. svibnja ispred crkve am Hof (oko 23 sata), a povratak u večernjim satima 5. svibnja.

Čak dvojica članova Hrvatske katoličke misije Beč pošla stopama svetog Franje

U samostanu sv. Franje u Rovinju prošli tjedan okupili su se franjevci iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. U bratskom ozračju održan je i obred primanja u franjevačku postulaturu četvorice kandidata, od kojih je jedan (Marko Breščanović) iz Hrvatske katoličke misije Beč. Isto tako, sljedeći mjesec u postulaturu će biti primljen još jedan […]

Za sve ostale informacije i pitanja javite se na e-mail: darko@hkm-wien.at