Austrija

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca iz Salzburga najavljuje nekoliko važnih događaja

9. veljače 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg najavljuje nekoliko događaja koji će se održati od veljače do svibnja, a prvi započinje već u sljedeću nedjelju.

Pogledajte kako je bilo na 4. Noći Hrvata u Salzburgu i tko je izazvao pravo oduševljenje

U Henndorfu kod Salzburga u subotu je održana 4. Noć Hrvata. Organizatori ove zabave bili su članovi udruge Hrvatski centar iz Salzburga. Uz potporu Hrvatske katoličke župe Salzburg, te obitelji i mladih okupljenih oko sebe, uspjeli su privući brojne goste tako da je Wallerseehalle bila prepuna. Na početku večeri prisutne je u ime organizatora pozdravio […]

Na Stepinčevo će svečanu svetu misu u 11 sati predvoditi mons. Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. Za liturgijsko pjevanje bit će zaduženo Kulturno-umjetničko društvo “Mihovljan” iz Mihovljana u Međimurju. Svete mise u 8 sati neće biti. Iz župe pozivaju sve na proslavu svog nebeskog zaštitnika!

Čistom srijedom ili Pepelnicom misija će započeti 14. veljače svetom misom i obredom pepeljenja u 18.30 sati u crkvi sv. Andrije u Salzburgu.

Susret hrvatske katoličke mladeži najavljen je za 4. svibnja 2024. godine u Gospiću. Čak 12. put okupit će se mladi katolici na nacionalnom susretu pod geslom „Radujte se za svoje mladosti”. Na susret će se ići i iz ove župe, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na susretu mladih petkom nakon svete mise.

Sisački biskup krizmao Hrvate u Salzburgu i Innsbrucku

Podjela sakramenta svete potvrde u Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca – Salzburg održana je u subotu u crkvi svetog Andrije, dok je u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Innsbrucku na rasporedu bila dan poslije. Sakrament potvrde krizmanici su primili po rukama sisačkog biskupa mons. Vlade Košića. Na misi u Salzburgu, na kojoj je sudjelovalo oko […]

Od 29. svibnja do 1. lipnja župa organizira hodočašće u Međugorje. Točan raspored i vrijeme polaska bit će naknadno objavljeni. Prijave su moguće kod p. Ivana – 0664/6429211.