Gradišće

Kraj TV magazina Mi Hrvati: Istekla nam je potpora EU

10. veljače 2021. u 10:20

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Hrvatski kulturni i dokumentarni centar u Gradišću prestaje s proizvodnjom svog televizijskog magazina “Mi Hrvati”. Ova polusatna emisija od kolovoza 2018. producirala se i prikazivala na programima W24 i R9 te na internetu.

Ovo je dobar znak! Hrvatski folklor i dalje privlačan dijaspori

Matičina Zimska škola hrvatskog folklora – prva u 58 godina postojanja u digitalnom obliku, u virtualnom svijetu stvaralaštva i čuvanja hrvatske baštine otvorena je 30. siječnja 2021. Seminarce je pozdravio programski voditelj prof. Andrija Ivančan te zahvalio svima što svojim angažmanom čuvaju našu kulturu i baštinu. Otvaranju su prisustvovali i Tibor Bun, voditelj Tambura, Vjekoslav […]

“Istekla im je potpora Europske unije, a sada je zbog korone teško naći nove partnere”, kratko je za ORF televiziju rekao Martin Ivančić, predsjednik HKDC-a.

Ivančić i dalje vjeruje u novi Interreg-program, u kojem će, prema njegovim riječima, biti moguće surađivati i s mađarskim partnerom, a suradnja je dosad postojala samo sa Slovačkom.

Emisije su donosile izvješća o priredbama i drugim kulturnim događajima. Također, bile su predstavljene dvojezične općine u Austriji i Slovačkoj, ali i uspješni Hrvati. U čak 72 emisije gledatelji su mogli pratiti tečaj hrvatskog jezika koji je osmišljen u “Dvojezičnoj novoj srednjoj školi Veliki Borištof”.

Konzularni odjel VRH u Beču otvoren za rad sa strankama. Donosimo radno vrijeme

Od ponedjeljka 8. veljače 2021. godine, Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču otvoren je za rad sa strankama, svakim radnim danom od 8 do 12 sati, osim srijedom. Četvrtkom i poslijepodne, od 14 do 16 sati. Molimo sa sobom ponesite FFP2 masku, rukavice i kemijsku olovku, te potrebnu dokumentaciju. U hrvatskim diplomatskim predstavništvima nije […]

TV-magazin “Mi Hrvati” produciran je na gradišćanskohrvatskom jeziku s podnaslovima na njemačkom, odnosno slovačkom jeziku.