Sommerfest

Ljetna proslava u Hrvatskoj katoličkoj župi München

24. srpnja 2022. u 17:24

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

Hrvatska katolička župa München proslavila je protekli vikend, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, svoju tradicionalnu ljetnu proslavu – Sommerfest.

Prvu svetu pričest u Münchenu primilo 175-ero dječaka i djevojčica: To je slavlje moguće zahvaljujući vašim roditeljima, djedovima i bakama

U prepunoj crkvi St. Michael u središtu Münchena, u subotu je prvu svetu pričest primilo 175 dječaka i djevojčica. Djeca, njih 15-ero, koji su se pripremali u Hrvatskoj katoličkoj župi München, prvu pričest primili su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Nakon prestanka pandemije koronavirusa, ovaj veliki događaj proslavljen je bez ikakvih ograničenja. Djecu su […]

Događaj je započeo obiteljskom svetom misom u dvorištu Hrvatskog doma, koju je u Kapeli bl. A. Stepinca predvodio fra Petar Klapež, župnik i voditelj ove velike hrvatske zajednice u Njemačkoj.

Veliki broj mladih obitelji sa školskom i predškolskom djecom sudjelovali su na euharistijskom slavlju te na druženju u dvorištu pod šatorima uz zajednički ručak i ukusne delicije koje je ove godine pripremio Mario Bilokapić.

Kako bi pomogli roditeljima da što opuštenije sudjeluju na slavlju, članovi Frame HKŽ-a München organizirali su radionice crtanja i igara za djecu. Također su pomagali u podjeli sladoleda i kolača kako za najmlađe tako i za starije uzraste. Tijekom cijelog dana u dvorište župe pristizali su novi župljani.

U Münchenu preminuo hrvatski svećenik

Svećenik Šibenske biskupije don Ćiril Knežević preminuo je 12. travnja 2022. u Münchenu u 66. godini života i 35. godini svećeništva, objavio je biskupijski Tiskovni ured. Don Ćiril Knežević rođen je 4. veljače 1957. u Osijeku, od oca Leopolda i majke Katice rođene Vidović. Nakon završene osnovne škole otišao je u Dječačko sjemenište u Zagreb […]

U poslijepodnevnim satima počeo je bogat kulturno-zabavni program koji je vodio Boško Marić. U programu su nastupili: Dječji zbor Hrvatski slavuji i Orkestar djece i mladih s voditeljicom s. Nikolinom Bilić; Zbor mladih HKŽ-a München s voditeljima Annom Bagarić, Josipom Marković i s. Nikolinom te folklorne skupine (Bijeli golubovi od 3 do 6 godina, voditeljica: Marija Šibenik; Bijeli golubovi od 2. do 6. razreda, voditeljice: Anna Franjko i Viktorija Blažić; Folklor Mladost, voditeljice: Slavica Tavra i Lidija Drvodelić; Folklor Bijele ruže, voditeljice: Anna Franjko i Viktoria Blažić te Folklor Fra Andrija Kačić Miošić, voditeljice: Ivana Pušić i Jelena Kovač).

Ove je godine, na prijedlog fra Petra Klapeža, prvi puta organiziran i dječji festival Mikrofon. Na nastup se prijavilo 14-ero djece i mladih do osmog razreda koji su svaki pojedinačno izveli dvije skladbe – duhovnu i svjetovnu.

Na kraju kulturno-zabavnog programa svim prisutnim izvođačima, njihovim voditeljima, članovima župnog vijeća, odboru za proslave, volonterima, ton majstorima kao i svim ostalim sudionicima ljetne fešte, zahvalio se župnik fra Petar Klapež.

Hrvati u Münchenu prikupili više od 18 tisuća eura za pomoć Ukrajini

Franjevci Hrvatske katoličke župe München uputili su apel svim vjernicima svoje župe da se uključe u prikupljanje novčane pomoći za ratom pogođen narod u Ukrajini, kao i za prihvat izbjeglice koje već u velikom broju borave u Münchenu i cijeloj Njemačkoj, javlja IKA. Tragom poziva nadbiskupije München Freising, ova hrvatska katolička župa organizirala je smještaj […]

Nakon nastupa župnih skupina sve okupljene zabavljala je skupina pjevača i svirača složena od članova Zbora mladih i Klape Croatia HKŽ-a München, javljaju iz HKŽ-a München.