Pomoć iz Njemačke

Mnogi naši iseljenici prošli su kalvariju Domovinskog rata pa najbolje znaju što je potrebno unesrećenima u Petrinji i okolici

31. prosinca 2020. u 10:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Voditelj hrvatske katoličke misije u Berlinu fra Zvonko Tolić pokrenuo je, samo nekoliko sati nakon potresa u Petrinji i okolici, akciju putem PayPala za novčanu pomoć stradalima.

Bez PCR testa ili samoizolacije za sve one koji dostavljaju humanitarnu pomoć

Ravnateljstvo policije objavilo je u srijedu 30. prosinca upute za prelazak preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske za osobe iz područja pogođenima potresom. Prema donesenim odlukama, omogućuje se izlazak iz Republike Hrvatske, bez sankcija, svim osobama kojima su oštećene kuće, a imaju izrečenu mjeru samoizolacije. Radi se o uglavnom o našim povratnicima npr. u zemlje Europske […]

“Uza sve nevolje, ova nesretna 2020. posljednjim trzajima se okomila na Petrinju, Sisak… Nikad kraja patnjama našeg naroda… Ne dajmo se! Budimo braća i sestre u nevolji i pomozimo unesrećenima. Naknadno ćemo vidjeti gdje je pomoć najpotrebnija i to s vama podijeliti! Pomozimo zaustaviti suze, porušene kuće izgraditi, unesrećenima pomoći. Ne budimo jaki na riječima, nego na djelu! Zato svaki euro, svaka sitnica, proslijeđeni link, status na mom profilu… Sve vraća osmijeh i toplinu. Mi to možemo i hoćemo”, na svom osobnom Facebook profilu napisao je fra Zvonko Tolić.

Jedan od načina pomoći uplatom sredstava putem PayPala

Ako netko nema PayPal, sredstva može uplatiti na račun Katoličke misije u Berlinu: Kroatische Katholische Mission Berlin, IBAN: DE09370601936004615016, BIC: GENODED1PAX, Verwendungszweck: Spende Erdbeben Petrinja und Sisak ili novac osobno predati svećenicima u Berlinu.

Do sada je u akciji prikupljeno više od 170 tisuća eura.

Od ranih jutarnjih sati 30. prosinca kapela bl. Alojzija Stepinca u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu pretvorena je u sabirno skupljanje pomoći pogođenima u potresu.

Poziv Hrvatima u Kanadi za pomoć: Činimo male stvari s velikom ljubavlju

Vlč. Marko Štefanec, svećenik na službi u Župi Svetog Križa u Hamiltonu, pozvao je našu dijasporu u Kanadi da pomogne pogođenima u potresima koji su napravili veliku štetu u Petrinji i Sisku. “Dragi župljani, Hrvati u Kanadi, ljudi dobre volje, vjerujem da su potresne i šokantne slike razornog potresa s epicentrom u Petrinji već stigle […]

Vjernici ove velike župe na poziv župnika fra Petra Klapeža ne prestaju donositi potrebne namirnice, higijenske artikle i tople deke za stradale. Mnogi od njih i sami su prošli kalvariju Domovinskog rata, pa znaju što je tim ljudima u nesreći potrebno.