Do 28. travnja 2021.

Najavljujemo dvije online radionice namijenjene pripadnicima hrvatske zajednice u Makedoniji

28. travnja 2021. u 8:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Hrvatska matica iseljenika u suradnji s Hrvatskim forumom i Makedonsko hrvatskim društvom organizira dvije online radionice na platformi ZOOM, namijenjene djeci i mladima, pripadnicima hrvatske zajednice u Makedoniji.

Na visokoj školi u Gradišću organizirali virtualnu ekskurziju

Austrijske sveučilišne i visoke škole od početka pandemije su prazne. Akademsko podučavanje održava se na daljinu. Tijekom studija nekima je potrebna i ekskurzija pa su na Stručnoj visokoj školi u Gradišću pronašli alternativu, javlja austrija ORF televizija. Organizirali su virtualni posjet u različite tvrtke i institucije u Lijepoj Našoj na kojem je sudjelovalo 35-ero studenata […]

Jezičnu radionicu vodit će Vedran Iskra, profesor hrvatskoga jezika, a dramsku Grozdana Lajić Horvat, dramska pedagoginja, oboje voditelji u Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture.

Zainteresirani mogu odabrati obje radionice ili samo jednu. Mogući broj polaznika u svakoj skupini je od sedam do 20. U slučaju većeg broja zainteresiranih, moći će se sudjelovati samo u jednoj radionici.

Prijaviti se možete e-mailom na adresu: forumhrvatski@gmail.com najkasnije do 28. travnja 2021. Potrebno je navesti ime i prezime i dob (razred) polaznika te e-mail adresu na koju će se neposredno prije radionice poslati pozivnica (Meeting ID).

Koordinatori programa su Lada Kanajet Šimić, prof. (Hrvatska matica iseljenika) i Marko Vidaček (Hrvatski forum).

JEZIČNA RADIONICA

Voditelj Vedran Iskra, prof. hrvatskoga jezika i književnosti

Četvrtak, 29. travnja 2021., od 20 do 21 sata

Radionica za djecu i mlade, od 4. do 8. razreda osnovne škole te 1. i 2. razreda srednje škole

Četvrtak, 6. svibnja 2021., od 20 do 21 sata

Radionica za mlade, 3. i 4. razred srednje škole te studenti

Vrijedna donacija Hrvata iz SAD-a, Kanade, Australije i Japana

Vrijednu donaciju medicinske i druge opreme, kao pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji nakon razornog potresa, na simboličan su način predali predstavnici inicijative One Croatia, koja je ujedinila donatore iz 30-ak udruga Hrvata iz SAD-a, Kanade, Australije i Japana, javlja HINA. Donacija se sastoji od uređaja za anesteziju, koji ujedno može poslužiti i kao respirator za sisačku Opću […]

DRAMSKA RADIONICA

Voditeljica Grozdana Lajić Horvat, dramska pedagoginja

Petak, 7. svibnja 2021., od 18 do 19 sati

Petak, 14. svibnja 2021., od 18 do 19.00 sati