Koprivnica

Najavljujemo Zimsku školu hrvatskog folklora. Ovdje su sve važne informacije!

31. listopada 2022. u 0:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Hrvatska matica iseljenika poziva sve zainteresirane sudionike na desetodnevnu Zimsku školu hrvatskoga folklora koja će održati od 3. do 12. siječnja 2023. u Koprivnici.

Izvještaj s najvećeg folklornog festivala u Njemačkoj

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Ruža“ iz njemačkog Filderstadta uspješno je, nakon stanke zbog koronavirusa, osmi put organiziralo folklornu manifestaciju „Susret čuvara hrvatske etno baštine“. U programu je sudjelovalo deset folklornih skupina: KUD „Klas“ iz Ravensburga, KUD „Croatia-Filstal“ iz Goppingena, FD „Bukara“, Wiesbaden, „Croatia Enseble“ HKŽ Frankfurt, KUD „Adria“ HKM Duisburg i udruga Saveza Hrvata iz Duisburga, […]

Škola obuhvaća program plesova, pjesme, nošnji i glazbala jadranskog područja, a polaznici mogu odabrati jedan od ponuđenih programa: ples, tambure (početni i napredni stupanj) ili tradicijska glazbala.

Glavni voditelj zimske škole je prof. Andrija Ivančan, Tibor Bun zadužen je za Tambure, a kao gost predavač najavljen je Siniša Leopold. Vjekoslav Martinić je voditelj Tradicijskih glazbala.

Prijave se zaprimaju do 1. prosinca 2022. na e-mail adresu: snjezana.jurisic@matis.hr. Školarina iznosi 600 kuna za sve koji dolaze iz Hrvatske, a Hrvati izvan Republike Hrvatske mogu biti oslobođeni troška školarine, za što moraju poslati zamolbu od svoje zajednice.

Koprivnica: Zimska škola hrvatskog folklora okupila više od 70 sudionika

U Koprivnici je završena ovogodišnja Zimska škola hrvatskog folklora, koja je od 2. do 10. siječnja okupila više od 70 sudionika. “Kroz ovaj projekt ostvaruju se naši važni ciljevi: očuvanje, jačanje i promicanje hrvatskog identiteta kroz tradicijsku kulturu u hrvatskom iseljeništvu, među pripadnicima hrvatskih zajednica izvan domovine, u hrvatskim manjinskim zajednicama te kod Hrvata Bosne […]

Smještaj s punim pansionom organiziran je putem jednostavne nabave za sve sudionike u Koprivnici, i to od 2. siječnja 2023. (dolazak, večera) do 13. siječnja 2023. (odlazak nakon doručka) po cijeni koja s uključenim PDV-om iznosi 320 kuna ili 42,47 eura po osobi/danu. Sobe su dvo, tro i četvero krevetne s kupaonicom.