Augsburg

Održan Susret ministranata hrvatskih katoličkih zajednica Bavarske

9. svibnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Jozo Župić

Svibanj će ostati duboko urezan u sjećanje ministranata Hrvatske katoličke župe München. Naime, oni su sudjelovali na Susretu ministranata hrvatskih katoličkih zajednica Bavarske u Augsburgu.

U Augsburgu održane duhovne vježbe za hrvatske svećenike i trajne đakone iz Zapadne Europe

Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i trajne đakone iz Zapadne Europe na temu „Daj mi duše, drugo uzmi“ održane su od 6. do 9. ožujka u Kući za duhovne vježbe „Sv. Pavao“ Biskupije Augsburg u Leitershofenu. Duhovne vježbe u organizaciji Hrvatskog dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni vodio je prof. em. dr. o. Josip Gregur, […]

Preko 400 ministranata prisustvovalo je svetoj misi u crkvi sv. Sebastiana koju je predvodio fra Mate Logara. Nakon mise uslijedio je ručak za sve ministrante, njihove voditelje, svećenike i pastoralne suradnike. Zatim je održano natjecanje na igralištima TSG Krieghaber, Kobelweg 64.

fra Jozo Župić

U svim disciplinama – nogometu, trčanju i graničaru – bilo je živo i dinamično. Prekrasan sunčan dan još više je dao poleta djeci da pokažu što znaju. Ministranti iz Münchena osvojili su pehare kao pobjednici u sljedećim disciplinama i po uzrastima:

  1. graničari od 13 do 16 godina.
  2. graničari od 9 do 12 godina.
  3. nogomet od 9 do 12 godina.
  4. nogomet od 13 do 16 godina.
fra Jozo Župić

Čestitke su stigle od ministranata iz Augsburga, Freisinga, Ingolstadta, Kemptena, Rosenheima i Traunreuta. Svi ministranti dobili su spomen-medalje na ovom susretu. Zahvalnost zaslužuje domaćin na čelu sa župnikom fra Ivanom Čilićem i suradnicima za izvrsnu organizaciju ovog susreta.

Ministrantski susret u Geislingenu

Ministrantski susret hrvatskih katoličkih zajednica biskupije Rottenburg-Stuttgart održan je u prošlu subotu u Geislingenu. Događaj su ove godine organizirale hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića – Geislingen an der Steige i bl. Jakova Zadranina – Göppingen. Susret je započeo svečanom misom u crkvi Svete Marije koju je predslavio župnik domaćin fra Ivica Jurišić. Suslavili […]

Ministranti iz Münchena, predvođeni župnikom fra Petrom Klapežom, bit će na poseban način predstavljeni u crkvama Münchena i filijalnim crkvama.

fra Jozo Župić