Njemačka

Ministrantski susret u Geislingenu

4. srpnja 2023. u 22:57

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Marija Belošević/IKA

Ministrantski susret hrvatskih katoličkih zajednica biskupije Rottenburg-Stuttgart održan je u prošlu subotu u Geislingenu. Događaj su ove godine organizirale hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića – Geislingen an der Steige i bl. Jakova Zadranina – Göppingen.

Dubrovački biskup krizmao 57-ero Hrvata u Freiburgu i Bad Säckingenu

Iz ruku dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića sakrament svete potvrde u subotu i nedjelju u Freiburgu i Bad Säckingenu primilo je 57-ero krizmanika. Biskup je u subotu predvodio misno slavlje u crkvi Srca Isusova u Freiburgu kada je 39-ero mladih primilo sakrament svete potvrde. Sljedeći dan u Bad Säckingenu krizmao je 18-ero mladih. Misnim slavljen […]

Susret je započeo svečanom misom u crkvi Svete Marije koju je predslavio župnik domaćin fra Ivica Jurišić. Suslavili su fra Ivan Škopljanac Mačina, vlč. Vjekoslav Šaravanja, mons. Niko Ikić, fra Ante Babić i fra Ivan Ante Rozić.

Na početku slavlja sve je pozdravio župnik i dekan Dekanata Geislingen-Göppingen Martin Ehrler, koji je izrazio radost vidjevši ispunjenu crkvu pristiglim ministrantima sa svojim pratiteljima svećenicima, vjeroučiteljima i roditeljima.

Fra Ivan Ante održao je propovijed razgovarajući s ministrantima. Posvijestio im je važnost ministrantske službe i zahvalio svima što su aktivni u svojim zajednicama služeći kod oltara. Jedan ministrant je pročitao i pismo sv. Tarzicija ministrantima.

Pjevanje su predvodili mladi i dječji zbor domaćih zajednica Geislingen-Göppingen, pod ravnanjem orguljašice mr. Marte Bogdanović. Zajednički objed i sportski dio natjecanja nastavljen je tijekom dana u sportskoj dvorani u Geislingenu.

U Zagreb uskoro dolazi 900 Hrvata iz 27 zemalja diljem svijeta. Evo o čemu se radi

U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i Organizatora bez granica, od 24. do 29. srpnja u Zagrebu će se održati V. Hrvatske svjetske igre. Riječ je o amaterskom sportskom natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući zemlju u kojoj žive. Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvate […]

U biskupiji Rottenburg -Stuttgart živi najveći broj Hrvata katolika u Njemačkoj. Prema posljednjoj statistici iz 2021. godine, na području biskupije nalazi se 83 591 Hrvata katolika, dok je najbrojnija skupina Talijana. Za usporedbu, u toj biskupiji je 2012. živjelo 46 018 Hrvata katolika.