Od 26. kolovoza do 1. rujna 2021.

Filmska radionica koja okuplja Hrvate iz domovine, BiH i dijaspore

21. svibnja 2021. u 0:35

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Hrvatska matica iseljenika i Centar za kulturu Orašje, na tragu tradicionalnog okupljanja filmaša i ljubitelja filmske umjetnosti na tamošnjem festivalu, i njegovom bogatom programu, osmislili su filmsku radionicu u kojoj sudjeluju Hrvati iz domovine, BiH i iseljeništva te predstavnici hrvatskih manjina. Uz stručno vodstvo akademskog redatelja Ivana Mokrovića, radionica će se održati od 26. kolovoza do 1. rujna 2021.

Putujuća škola i ove godine na ZOOM-u

Nedavno je održana posljednja ZOOM dramska radionica u sklopu projekta Putujuća škola, koja je namijenjena starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Projekt je vodila dramska pedagoginja Grozdana Lajić Horvat, dok je za jezičnu radionicu bio zadužen profesor hrvatskoga jezika i književnosti Vedran Iskra. Jedna od njegovih radionica na temu hrvatskih narječja bila je namijenjena studentima. Putujuća škola […]

Filmska radionica započinje prije otvaranja 26. Dana hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ u Orašju, a posljednjeg dana će se u sklopu festivala prikazati i film sudionika. Cilj radionice je mlade buduće filmaše upoznati s procesom stvaranja filma, montaže, produkcije i distribucije. Filmska radionica novi je projekt HMI-ja kojim pokazuje da i u doba koje nam nosi nove izazove programi idu dalje.

Prošlogodišnja predivna premijera pokazala je koliko mladi imaju talenta, samo im treba stvoriti okvir za rad i njihovu kreativnost. Taj okvir i ovom radionicom stvara Hrvatska matica iseljenika, istinski „prijatelj“ filmskog festivala u Orašju uz kojega je svojom značajnom potporom od samoga početka i naravno profesionalni i prijateljski domaćini i suorganizator radionice, Centar za kulturu Orašje. Očekujemo zaljubljenike u filmsku umjetnost, mlade koji se žele uputiti na daljnje školovanje vezano uz filmsku umjetnost i one koji svoje znanje žele obogatiti, da se i ove godine okupe u “maloj Puli”.

Otvorena likovna izložba i obilježena 30. obljetnica vraćanja izvornog predznaka HKPD-a „Matija Gubec“

Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta otvorili su u subotu izložbu pod nazivom Žene koje su oslikale sjećanja – 60 godina organiziranog likovnog djelovanja u Tavankutu (1961. – 2021.). Istoga dana održana je i akademija povodom 30. obljetnice vraćanja izvornog predznaka HKPD-a „Matija Gubec“ iz […]

Radionica je besplatna i za sve Informacije i prijave javite se voditeljici projekta Nives Antoljak.