FOTOGALERIJA

Pogledajte kako je Dan državnosti obilježen u New Yorku

23. svibnja 2023. u 8:42

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Croatian Consulate General in New York/Marijana Marinovic

Generalni konzulat Republike Hrvatske u New Yorku obilježio je u ponedjeljak Dan državnosti RH organiziranjem prigodne svečanosti s Uredom gradonačelnika New Yorka. Program je održan u povijesnoj dvorani Bowling Green u Financial Districtu na Manhattanu.

New York: Fra Nikola Pašalić proslavio srebreni svećenički jubilej

U njujorškoj župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u nedjelju je fra Nikola Pašalić zahvalio Gospodinu za 25 godina misništva. Prije svete mise sve prisutne je pozdravio župni vikar fra Lovro Šimić i u kratkim crtama predstavio fra Nikolin život od rođenja u Šuici 1971., svećeničkog ređenja u Zagrebu 1998. do župničke […]

Gradonačelnik Eric Adams prvi put u povijesti New Yorka podigao je američku zastavu, a zatim je generalni konzul Nikica Kopačević podigao hrvatsku zastavu. U tom trenutku Klapa Astoria iz Queensa izvela je himne obje zemlje.

Croatian Consulate General in New York/Marijana Marinovic

Mnogi članovi hrvatske zajednice iz gradskog područja New Yorka, kao i Hrvati iz cijelih Sjedinjenih Američkih Država, ponosno su promatrali hrvatsku zastavu kako se vijori u New Yorku. Programu je prisustvovala i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske.

Hrvatska župa u New Yorku utemeljena je prije točno 110 godina. Ovo je priča o tome kako su Hrvati sačuvali vjeru u središtu svijeta!

Rijetka su svjetska prostranstva na koja noga hrvatskog čovjeka nije kročila pa tako ni „obećana zemlja“ Amerika nije bila izuzetak. Među prvim Hrvatima doseljenicima u Ameriku bili su otočani i pomorci koji su išli trbuhom za kruhom. Kako su išli ljudi, tako su za njima krenuli i njihovi duhovni pastiri – fratri. Prva hrvatska župa […]

“Hvala našim hrvatskim organizacijama sa sjedištem u New Yorku i članovima hrvatske zajednice na pomoći u obilježavanju Dana državnosti Hrvatske”, napisali su iz Generalnog konzulata RH u New Yorku.

Croatian Consulate General in New York/Marijana Marinovic
Croatian Consulate General in New York/Marijana Marinovic
Croatian Consulate General in New York/Marijana Marinovic