Povratak u Svetu Janu

Poslušajte emotivnu pop baladu o povratnici iz Amerike: Sve novo, a u srcu znano

11. veljače 2022. u 17:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Privatni album

“Povratak u Svetu Janu” nova je emotivna pop balada koja je nadahnuta stvarnim događajem – hrvatska iseljenica iz Amerike (treći naraštaj) došla je prvi put u rodni kraj svoje bake i upoznala svu raskoš i ljepotu pradomovine.

Pjesma posvećena hrvatskim ratnicima iz New Yorka

Književnik Janko Deur napisao je 1992. godine pjesmu “Presađeno domoljublje” i posvetio je hrvatskim ratnicima iz New Yorka. Hrvati iz domovine i dijaspore danas žive Vukovar. Ne postoje riječi koje mogu opisati kako se sada osjećamo kao narod. Pa neka ova pjesma bude na spomen svima onim ratnicima iz dijaspore koji su za Vukovar živjeli […]

Glazbu i tekst potpisuje Boris Žitnik, za aranžman i glazbenu produkciju zaslužan je Rejhan Okanović Regi, a pjesmu su snimili Nika Pastuović (vokal), Vedran Šarić (bubnjevi), Leopold Stašić (violina), Tomislav Gojanović (klavir, prateći vokal), Anita Gojanović (prateći vokal) te Rejhan Okanović (gitare, mandolina, prateći vokal).

“Pjesma je nadahnuta člankom gospođe Michele Anderson, naše iseljenice trećeg naraštaja, objavljenom u almanahu o Svetoj Jani. Prvi put dolazi u Hrvatsku i otkriva Svetu Janu, mjesto iz kojeg je u Ameriku emigrirala njezina baka. Preplavljena uspomenama, oduševljena je krajolikom i puna emocija za zemlju i kraj svojih predaka”, rekao je 70-godišnji Boris Žitnik, autor glazbe i teksta.

Pogledajte novi videospot za pjesmu fra Šimuna Ćorića

Fra Šimun Šito Ćorić, franjevac, glazbenik, pisac i profesor psihologije, za adventsko vrijeme u nakladi Glasa koncila objavio je novi album “VREMENA OVA SAD SU DRUGA – Poetsko-glazbene meditacije”. Album sadrži deset novih skladbi, među kojima je i pjesma “Adventska – Gospodinu pripravite put”, snimljena i kao videospot. Tekst i glazbu potpisuje fra Šimun Ćorić, […]

Nika Pastuović (18) ima bogato iskustvo na glazbenoj sceni. Osim što je u glazbenoj školi završila klavir te pohađala solo pjevanje, nastupila je na brojnim glazbenim događanjima, festivalima, kulturnim manifestacijama, humanitarnim i drugim koncertima, eventima, konferencijama, pjevačkim natjecanjima na kojima osvaja prve nagrade. Singlom “Povratak u Svetu Janu” u svoj raznovrstan repertoar uvrštava i ovu lijepu pop baladu.

Boris Žitnik je umirovljenik. Oženjen je, otac dviju kćeri i djed četvorice unuka. Kao magistar ekonomije radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ministarstvu vanjskih poslova, Republičkom zavodu za plan i IDC-u – vodećoj svjetskoj agenciji za istraživanje informatičkog tržišta.

Tomislav iz Kanade ima novu pjesmu i staru želju: Rodni kraj se ne zaboravlja

Tomislav Nosić iz Kanade ovih dana predstavio je svoju novu pjesmu “Samo ti”, za koju glazbu i tekst potpisuje Tomislav Marić, a aranžman i produkciju Hrvoje Domazet. Spot je snimio i režirao Zdravko Terkeš, s glumcima iz Kulturne udruge “LIBUŠA” Ljubuški. “Glavna poruka pjesme je da nam je u životu potreban samo On kako bismo […]

Posljednjih nekoliko godina svira i sklada balade, stoga vjerujemo da “Povratak u Svetu Janu” neće biti jedina njegova pjesma iseljeničke tematike.

Pjesmu poslušajte u nastavku…