40 dana za život

Poziv Hrvatima iz Bruchsala na pokazivanje kršćanske solidarnosti

4. srpnja 2024. u 8:39

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

Članovi Inicijative “40 dana za život” ponudit će u nedjelju 7. srpnja 2024. nakon mise u 12.30 sati u crkvi St. Paul u Bruchsalu, okupljenim vjernicima suhe kolače koje su sami napravili.

Majčin dan u Baden-Badenu, Karlsruheu i Bruchsalu

Druge nedjelje u svibnju diljem svijeta obilježen je Majčin dan. Taj važni događaj proslavljen je i u nekim zajednicama Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. U subotu, pod večernjom misom u crkvi St. Josef u Baden-Badenu, ministrantica Lucija Ćorić uz gitarsku pratnju oca Marina otpjevala je pjesmu posvećenu svojoj majci Ivani, ali i svim majkama svijeta. Sljedeći […]

Riječ je o dobrotvornoj akciji Inicijative u kojoj se sav ostvareni novčani prihod prosljeđuje Udruzi Betlehem koja djeluje na području Republike Hrvatske i brine se o trudnicama, samohranim majkama s djecom te obiteljima s više djece koji ne mogu financijski zadovoljiti svoje potrebe.

Cijena kolača nije fiksno određena, nego se radi o dobrovoljnim prilozima. Koliko tko od srca daruje, veliko je dobročinstvo, a svaki dobročinitelj u znak zahvalnosti bit će nagrađen kolačima.

Hrvatske zajednice Pforzheim i Bruchsal proslavile zlatni jubilej

Misijske zajednice Pforzheim i Bruchsal proslavile su trodnevnicom, koja je trajala od 20. do 22. listopada 2023., svoj zlatni jubilej – 50 godina postojanja i djelovanja. Proslava je koncipirana kao duhovna obnova obiju zajednica s posebnim naglaskom na rad s djecom i mladima. U tu svrhu misija je iz Zagreba pozvala don Tihomira Šutala, provincijala […]

Pozivamo vjernike zajednice Bruchsal da se odazovu akciji i pokažu svoju kršćansku solidarnost. Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobivaju u pravi čas.