Nakon duge stanke

Poznato kada u HKM-u Koblenz počinje vjeronauk za sve uzraste

4. studenoga 2021. u 5:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz/Facebook

Nakon duge stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa zbog koje je vjeronauk organiziran samo u manjim skupinama te za prvopričesnike i krizmanike, iz HKM-a Koblenz javljaju kako uskoro počinju s programom za sve uzraste djece i mladih.

Hrvatska katolička misija Koblenz na bogosloviju ispratila mladića iz svoje zajednice

Hrvatska katolička misija Koblenz pohvalila se na Facebooku kako je na bogosloviju Wigratzbad ispratila Božu Serdarušića, mladića odgojenog u svojoj zajednici, člana liturgijske skupine, revnog ministranta i dugogodišnjeg člana misijske tamburaške skupine. Božo je drugi Hrvat iz ove zajednice koji je odlučio odgovoriti na Božji poziv i poći putem svećeništva… “Zajednica se s pomiješanim osjećajima […]

Prvi susret bit će organiziran u subotu 13. studenog 2021. u sljedećim terminima:

  • u 10 sati za učenike od 4. razreda nadalje
  • u 11 sati za učenike predškolskog uzrasta te mališane od 1. do 3. razreda

Prvi susret zamišljen je kao upoznavanje pa iz misije mole da uz učenike dođu i roditelji koji će dobiti sve važne informacije. Susret će zbog trenutačnih mjera biti u crkvi, a već sljedeći održat će se u za to predviđenim dvoranama.

“Dragi roditelji, neka nam svima duša vašeg djeteta bude na prvom mjestu. Kroz vjeronauk vaše će dijete rasti u vjeri, upoznavati svoje vršnjake i vježbati pričati i pisati na hrvatskom jeziku. Ne zaboravimo da u našoj zajednici priprema za Prvu pričest počinje već kroz predškolsku skupinu kada djeca uče prve molitve i stječu prva iskustva u vjeri kroz igru, pjesmu i crteže. Nastavljaju zatim s ozbiljnijom pripremom u skupini od 1. do 3. razreda da bi na kraju 3. razreda bili spremni za Prvu pričest”, podsjećaju iz HKM-a Koblenz.

Nakon što dijete primi Prvu Pričest, vjeronauk nastavlja pripremom za Svetu potvrdu koja počinje od 4. razreda i traje do 9. razreda.

U HKM-u Koblenz krizmano 27-ero mladih. Trierski biskup od hrvatske zajednice dobio zanimljiv poklon

Pomoćni trierski biskup Franz Josef Gebert u subotu je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz podijelio sakrament svete potvrde 27-ero mladih. Uz kumove, roditelje i užu rodbinu, krizmi su se najviše radovali vrijedni i pobožni vjeroučenici koji su se za taj trenutak pripremali dugih devet godina. Biskup Gebert u propovijedi se posebno pohvalno osvrnuo na rad […]

“Samo tako pripremljeno dijete spremno je za primanje Prve pričesti i Svete potvrde te mirne savjesti možemo reći da smo pripremu dobro odradili i da je dijete upoznato s najvažnijim temeljima vjere. Nakon toga mladi svoju vjeru mogu nastaviti produbljivati kroz susrete mladih”, napominju iz te katoličke misije.

Svi oni koji prerastu skupinu, svakog petka mogu doći na večernje svete mise i vjeronauk za odrasle.